ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ) 1 φύλλο κουρού 6 κ.σ. τυρί κρέμα 2 αχλάδια, σε 12 φέτες πάχους 1 εκ. 200 γρ. blue cheese, σε 12 κομμάτια 150 γρ. απάκι, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρόκο αβγού μαυροκούκι και σουσάμι, για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το φύλλο κουρού σε 6 λωρίδες, κατά μήκος της μεγαλύτερης […]
Για πιο καπνιστή γεύση αντικαταστήστε το ζαμπόν με μπέικον
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ) 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα, και μερικά ολόκληρα για το τέλος 2 κ.σ.μπράντι ή ρούμι 200 γρ.κουβερτούρα 3ασπράδια από βιολογικά αβγά 2 κ.σ.ζάχαρη 1 φλ.κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή 12 μικρές μαρέγκες, σπασμένες σε κομμάτια 12 μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τα δαμάσκηνα στο μπράντι να μουλιάσουν ώσπου να λιώσουμε τη […]
Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, προσθέτουμε 50 γρ. ψιλοκομμένο σουτζούκι.
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ) 500 γρ. ρεβίθια 2 καρότα, σε χονδρές ροδέλες 1 κλωνάρι σέλινο, σε κομμάτια 1 κρεμμύδι, σε φέτες 250 ml έ.π. ελαιόλαδο χυμό από 2 λεμόνια αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Τα πλένουμε, τα σουρώνουμε και τα αναμειγνύουμε με τα καρότα, το σέλινο και το […]
Λίγο φρέσκο κόλιαντρο στο τέλος θα προσθέσει άρωμα στο πιάτο
Με τα υγρά του ταψιού, χυμό ενός λεμονιού, 1 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπίπερο φτιάξτε στο multi μια συνοδευτική σος
ΥΛΙΚΑ (για 4 ατόμα) 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, σε μπουκιές 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 500 γρ. φασόλια χάντρες, κατεψυγμένα 100 ml λευκό ξηρό κρασί 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο 300 γρ. ντοματάκια κονκασέ 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 φύλλο δάφνης 3 κόκκους μπαχαριού […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 1 κομμάτι νουά μοσχαρίσιο (περίπου 1.300 γρ.) 2 καρότα, σε ροδέλες 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 500 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή έτοιμο σε ζελέ 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. επιπλέον για το σοτάρισμα 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κλωναράκι θυμάρι, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. βούτυρο […]
Προσθέστε όποια λαχανικά εποχής θέλετε.
Γίνεται ένα χορταστικό και πλήρες γεύμα αν σερβιριστεί με μια δροσερή πράσινη σαλάτα
Υλικά (για 2 άτομα) 200 γρ. ρεβίθια, βρασμένα 100 γρ. ρόκα, χονδροκομμένη 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 πορτοκάλια, φιλεταρισμένα 2 κ.σ. ηλιόσπορους 1 κ.σ. κράνμπερις, αποξηραμένα 1 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι χυμό από 1 λεμόνι 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια, τη ρόκα, το κρεμμύδι, τα πορτοκάλια, […]
Υλικά (για 6 άτομα) 3/4 φλ.ρύζι γλασέ 2 φλ. νερό 1 πρέζααλάτι 5 φλ.φρέσκο γάλα 1 φλ. ζάχαρη 1/4 κ.γ.μαστίχα, κοπανισμένη 2 κ.σ.κορν φλάουρ ½ φλ. γλυκό κουταλιού περγαμόντο, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο Εκτέλεση Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να «σκάσει» το ρύζι. Προσθέτουμε το […]