ΥΛΙΚΑ (για 4 ατόμα)

6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, σε μπουκιές

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

500 γρ. φασόλια χάντρες, κατεψυγμένα

100 ml λευκό ξηρό κρασί

2 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο

300 γρ. ντοματάκια κονκασέ

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 φύλλο δάφνης

3 κόκκους μπαχαριού

1 κλωναράκι θυμάρι

300 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή από βιολογικό κύβο.

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές, για περίπου 6 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις χάντρες, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.