ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

4 πατάτες, σε λεπτές ροδέλες

ηλιέλαιο, για το τηγάνι

1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, σε μερίδες

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες

1 φινόκιο, σε πολύ λεπτές φέτες

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. ρίγανη

250 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

χυμό από 1 λεμόνι

λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τηγανίζουμε τις πατάτες στο ηλιέλαιο για 8 λεπτά και τις στρώνουμε σε ένα ταψί.

Βάζουμε από επάνω τον μπακαλιάρο και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό, σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα, στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.