• Αναζήτηση
  • Τυροκροκέτες με γλυκόξινη σάλτσα από πορτοκάλι και κύμινο

    ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια)

    Για τη γέμιση

    100 γρ. ένταμ, τριμμένο

    100 γρ. γκούντα, τριμμένο

    100 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο

    50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

    1 αβγό

    50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά

    20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

    ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

    Για τη σάλτσα πορτοκάλι – κύμινο

    250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια φλούδας

    125 ml λευκό ξίδι μπαλσάμικο

    2 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο

    2 γρ. κόλιαντρο, τους σπόρους, φρεσκοτριμμένο

    περίπου 1 κ.σ. κορν φλάουρ

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Κροκέτες: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε ώσπου να γίνουν ένα συμπαγές μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια, των περίπου 40 γρ. το καθένα, και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, ώσπου να σφίξουν.

    Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα ως τη μέση με ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε στους 180°C (θα χρειαστούμε θερμόμετρο μαγειρικής). Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα. Βγάζουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Σάλτσα πορτοκάλι – κύμινο: Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ στον βαθμό της αρεσκείας μας.

    Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα.

    Γευσιγνώστης