Νέος γύρος καταλήψεων σε ΔΟΥ βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί της Τρίτης.

Κάτοικοι και φορείς έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στη ΔΟΥ στο Αιγάλεω, καθώς και στη ΔΟΥ της Καρύστου, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των εφοριών αυτών.

Στο πλευρό των κατοίκων στο Αιγάλεω βρίσκεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και στη Νάουσα η Δ.Χαραλαμπίδου.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται, καθώς εκτιμούν ότι θα ταλαιπωρηθούν πολύ από τις συγχωνεύσεις των εφοριών.

Στο Αιγάλεω, ο δήμος έφερε απορριμματοφόρα για να μπλοκάρει το δρόμο, ώστε να μην γίνει η μετακόμιση στη ΔΟΥ Χαϊδαρίου. Λόγω της μετακόμισης, δεν λειτουργεί ούτε η ΔΟΥ Χαϊδαρίου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, που βρίσκεται στο σημείο, εξέφρασε την άποψη ότι περισσότερα έσοδα με λιγότερες εφορίες δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν.

Η κατάληψη του κτιρίου, όπου στεγάζεται η εφορία της Νάουσας, πραγματοποιείται για δεύτερη ημέρα. Αίτημα των κατοίκων είναι να ανακληθεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία
καταργεί την ΔΟΥ Νάουσας και μεταφέρει όλες τις υπηρεσίες και το προσωπικό στη
Βέροια.

Στη Νάουσα βρίσκεται και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ- EKM, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για τα προβλήματα της πόλης.

Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα κατάργησης των 51 εφοριών σε ολόκληρη τη χώρα, κάτοικοι και φορείς της περιοχής Μεσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Μοιρών και Τυμπακίου.

Ακόμη, έντονες ήταν οι αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΔΟΥ στο Λεωνίδιο Κυνουρίας και τη συγχώνευσή της με την ΔΟΥ Παραλίου Άστρους.

Τη Δευτέρα, υπό κατάληψη ήταν επίσης οι ΔΟΥ Δεσκάτης Γρεβενών, Καλλονής Λέσβου, Αταλάντης Φθιώτιδος, Κυπαρισσίας Μεσσηνίας και Καρύστου Ευβοίας.

Εληξε με επέμβαση η κατάληψη στη ΔΟΥ της Δεσκάτης

Επέμβαση πραγματοποίησε η αστυνομία στο κτίριο της ΔΟΥ της Δεσκάτης, όπου από την περασμένη Τετάρτη οι κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι των αυτοδιοικητικών φορέων του της περιοχής πραγματοποιούσαν καθημερινά κατάληψη, αντιδρώντας στον σχεδιασμό για τη μεταφορά της εφορίας στα Γρεβενά.

Παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, ο δήμαρχος Δεσκάτης Νίκος Μίγκος, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πρόεδροι των συλλόγων και εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Δασταμάνη, οι συγκεντρωμένοι εδώ και μέρες δεν επέτρεπαν στους υπαλλήλους της εφορίας να εισέλθουν στο κτίριο για να μεταφέρουν έγγραφα και εξοπλισμό στην εφορία των Γρεβενών. Μετά από αίτημα του εισαγγελέα η αστυνομία παρενέβη και οι υπάλληλοι της εφορίας μπήκαν στο κτίριο.

Μετά την επέμβαση συνελήφθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών ο δήμαρχος Δεσκάτης και πολίτες.