Υπέροχα και λαχταριστά καλαμάρια γεμιστά
Ένα εκλεπτυσμένο και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την τρυφερή υφή των καλαμαριών με μια πλούσια και αρωματική γέμιση και κουβαλάει όλα τα αρώματα του Αιγαίου αφού η συνταγή μας παραχωρήθηκε από την κυρία Νικολέττα, γνήσια τηνιακή.
Ένα εκλεπτυσμένο και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την τρυφερή υφή των καλαμαριών με μια πλούσια και αρωματική γέμιση και κουβαλάει όλα τα αρώματα του Αιγαίου αφού η συνταγή μας παραχωρήθηκε από την κυρία Νικολέττα, γνήσια τηνιακή.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
45λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 άτομα
- 1½ κιλό καλαμάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζ. ρύζι
- 1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. κάπαρη
- 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
- 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Χωρίζουμε το κεφάλι και τα πτερύγια από το σώμα. Αφαιρούμε και πετάμε τα εντόσθια και το λεπτό διάφανο κόκαλο της ράχης.
Τα πλένουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος το λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Σβήνουμε με 1/2 φλιτζ. κρασί.
Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά να λαδωθεί καλά και να απορροφήσει τα υγρά του μείγματος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, την κάππαρη, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζουμε σε βαθύ τηγάνι, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τα σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Μικρά Μυστικά
Αφήστε τα καλαμάρια να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε, ώστε να απορροφήσουν όλες τις γεύσεις και να διατηρήσουν τη ζουμερή υφή τους.