Λαχταριστά Κουρκουμπίνια

Ιδιαίτερη και εύκολη συνταγή για ζουμερά και σιροπιαστά κουρκουμπίνια που λιώνουν στο στόμα. Ένα τραγανό και ζουμερό γλυκό που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Λαχταριστά Κουρκουμπίνια

Ιδιαίτερη και εύκολη συνταγή για ζουμερά και σιροπιαστά κουρκουμπίνια που λιώνουν στο στόμα. Ένα τραγανό και ζουμερό γλυκό που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

90λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

20λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 80-90  τμχ.

  •  1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό (Βηρυτού)
  •  Σησαμέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

Για το σιρόπι

  •  2 φλιτζ. ζάχαρη
  •  1½ φλιτζ. νερό
  •  ½ λεμόνι, χυμό και φλούδα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας. Με τη βοήθεια πινέλου το αλείφουμε με σησαμέλαιο.

  2. Τοποθετούμε πάνω του δεύτερο φύλλο και μετά τρίτο φύλλο, επίσης λαδωμένα. Διπλώνουμε τα τρία φύλλα στη μέση κατά μήκος και μετά τα τυλίγουμε σε ρολό.

  3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα φτιάχνοντας κατά τον ίδιο τρόπο ρολά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα ρολά σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου περίπου και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε τα κουρκουμπίνια για 25-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Αναμειγνύουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στη φωτιά για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε ευρύχωρο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει.

  5. Μόλις βγάλουμε τα κουρκουμπίνια από το φούρνο, τα παίρνουμε λίγα λίγα με κουτάλα και τα ρίχνουμε, καυτά όπως είναι, στο κρύο σιρόπι –θα τσιτσιρίσουν λίγο. Τα γυρίζουμε μερικές φορές στο σιρόπι, κατόπιν τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

     

  6. Αφήνουμε τα γλυκάκια να κρυώσουν καλά και τα σερβίρουμε.

Μικρά Μυστικά

Αν περισσέψει σιρόπι, περιχύνουμε τα κουρκουμπίνια στην πιατέλα.

Απόρρητο