Γρήγορη χοιρινή τηγανιά με καυτερή πιπεριά, θυμάρι και μοσχάτο Σάμου

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να εντυπωσιάσετε στα τραπέζια σας. Χοιρινή τηγανιά με καυτερή πιπεριά, θυμάρι και μοσχάτο Σάμου για να απογειώσετε τις γεύσεις σας.

Καρολίνα Δωρίτη
Γρήγορη χοιρινή τηγανιά με καυτερή πιπεριά, θυμάρι και μοσχάτο Σάμου

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να εντυπωσιάσετε στα τραπέζια σας. Χοιρινή τηγανιά με καυτερή πιπεριά, θυμάρι και μοσχάτο Σάμου για να απογειώσετε τις γεύσεις σας.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

20λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4 μερίδες

  •  800 γρ. χοιρινό κρέας για τηγανιά (είτε διάφορα παραφίλετα είτε κομμάτια από λαιμό ή σπάλα)
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •  1 πράσο ψιλοκομμένο
  •  1 πιπεριά κέρατο καυτερή σε μικρά καρέ
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
  •  1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  •  180 ml γλυκό κρασί Μοσχάτο Σάμου
  •  1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  •  Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και του κάνουμε μασάζ να καρυκευτεί καλά. Το αφήνουμε να σταθεί εκτός ψυγείου 20-30 λεπτά.

  2. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.

  3. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη δάφνη, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

  4. Ρίχνουμε το κρέας μαζί με το λάδι που έχει μείνει στο μπολ και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα το χοιρινό και να σωθούν τα υγρά στο τηγάνι.

  5. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  6. Χαμηλώνουμε πολύ την ένταση της εστίας, συμπληρώνουμε στο σκεύος ½ φλιτζ. βραστό νερό και το λεμόνι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνει το κρέας και να πιει τα πολλά υγρά, αλλά να παραμείνει ζουμερή η τηγανιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Μικρά Μυστικά

Είναι σημαντικό το συχνό ανακάτεμα, ώστε το κρέας να πιει όλα τα υγρά του και να έχετε ένα όσο πιο μαλακό και νόστιμο αποτέλεσμα.

Απόρρητο