Στάση εργασίας κήρυξε σήμερα (20/6) στο Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ, από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα.

Η στάση εργασίας γίνεται για την στήριξη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και το ραντεβού δίνεται στις 12:00 στο Σύνταγμα.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα».

Στο πλευρό της ΛΑΡΚΟ η ΓΣΕΕ

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και θα στηρίξει την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

«Οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να διασφαλιστούν και η επιχείρηση να συνεχίσει τη λειτουργία της, με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των εργαζομένων της» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Η ανακοίνωση

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη Λάρκο, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Η Συνομοσπονδία στηρίζει και τις αγωνιστικές δράσεις των Εργατικών Κέντρων, καλώντας τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους μετέχοντας στο αυριανό Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στη Λάρκο πρέπει να διασφαλιστούν και η επιχείρηση να συνεχίσει τη λειτουργία της με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των εργαζομένων της.