Μεγάλες ποσότητες νερού έφερε, όπως ήταν αναμενόμενο, η κακοκαιρία εξπρές που χτυπά από την Παρασκευή τη χώρα μας. Η Θεσσαλία και οι Σποράδες ήταν εκείνες που επλήγησαν περισσότερο το βράδυ με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Το Νότιο Πήλιο και η Καρδίτσα είναι οι δύο περιοχές που φαίνεται, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, να δέχτηκαν τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να υπάρξουν μικρά προβλήματα με τον ηλεκτρισμό σε κάποιες περιπτώσεις.

Απεγκλωβίστηκε οικογένεια Ισραηλινών στον Λιμνιώνα

Την ίδια ώρα αίσιο τέλος είχε το βράδυ της Παρασκευής η περιπέτεια μίας οικογένειας Ισραηλινών που εγκλωβίστηκαν σε κατάλυμα Airbnb, στην περιοχή Λιμνιώνας. Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» ένα ζευγάρι με τρία παιδιά το οποίο βρισκόταν σε διακοπές στην περιοχή. Οι δύο γονείς κάλεσαν σε βοήθεια, καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη έντονη βροχόπτωση στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος να «φουσκώσει» παρακείμενος χείμαρρος.

Στο σημείο έσπευσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου Νίκος Καμπούρης, ενώ με επικεφαλής τον ίδιο τον διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας Βαγγέλη Λιακόπουλο στήθηκε «επιχείρηση» για την ασφαλή απομάκρυνση του ζευγαριού των Ισραηλινών και των τριών παιδιών τους.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και η οικογένεια μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Απριλιάτικη χιονοθύελλα στη Βασιλίτσα

Χιονοπτώσεις παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες από το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, καθώς κατά διαστήματα υπάρχουν χιονοθύελλες με τον καιρό να μην θυμίζει 19 Απριλίου.

Την απότομη αλλαγή του καιρού και τα χιόνια, καθώς ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα θέλησε να δείξει και ο γνωστός προγνώστης, Σάκης Αρναούτογλου με live μετάδοση στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Σάκης Αρναούτογλου βρέθηκε στη Φλώρινα και στη Βίγλα στα 1.500 μέτρα υψόμετρο. «Είμαι σε χειμερινό τοπίο, σε χειμωνιάτικο τοπίο εδώ στη Βίγλα. Χιονίζει εδώ κατά διαστήματα. Το έχει στρώσει και κάτω. Βλέπετε ομορφιές. Και μάλιστα μετά από καλοκαιρινές θερμοκρασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου πάνω από τα 1.350 μέτρα στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας χιονίζει και η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή.