Το Ιράν εξαπέλυσε πάνω από διακόσια τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα φορτωμένα εκρηκτικά, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον του προξενείου του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, άνευ προηγουμένου απευθείας επίθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι αναχαιτίστηκαν με ποσοστό επιτυχίας 99% από τα συστήματα αεράμυνας και τα μαχητικά αεροσκάφη των ισραηλινών και με τον κυρίαρχο ρόλο στην αμυντική επιχείρηση να έχει για άλλη μια φορά το σύστημα αεράμυνας Iron Dome. 

To Iron Dome είναι ένα κινητό σύστημα αεράμυνας παντός καιρού που παρήχθη από τη Rafael Advanced Defense Systems και την Israel Aerospace Industries.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει και να καταστρέφει πυραύλους μικρού βεληνεκούς και βλήματα που εκτοξεύονται από αποστάσεις 4 έως 70 χιλιομέτρων μακριά και η τροχιά των οποίων θα τους οδηγούσε σε μια ισραηλινή κατοικημένη περιοχή.

Το σύστημα κηρύχθηκε επιχειρησιακό και αναπτύχθηκε αρχικά στις 27 Μαρτίου 2011 κοντά στην Μπερ Σεβά. Στις 7 Απριλίου του 2011, αναχαίτισε με επιτυχία έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα για πρώτη φορά.

Εικόνες από την χθεσινή επιχείρηση: