Η ιαπωνική φίρμα προετοιμάζει μια ανανεωμένη εκδοχή για το δημοφιλές μοντέλο της η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις θα αποκαλυφθεί στις 17 Απριλίου. Μαζί με την σχετική ανακοίνωση η Nissan φρόντισε να δημοσιοποιήσει και τα απαραίτητα teasers τα οποία αποτυπώνουν μια πιο επιθετική προσέγγιση στη σχεδίαση.

Αν και είναι δύσκολο, βάσει των teasers, να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα, είναι σαφές ότι οι αλλαγές που δρομολογεί η Nissan είναι πιο εκτεταμένες από την συνήθη πρακτική ανανέωσης μοντέλων. Σε αυτές συγκαταλέγονται τα νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα, η φαρδύτερη γρίλια και ένας σαφώς πιο αιχμηρός προφυλακτήρας.

Βάσει προηγούμενων κατασκοπικών λήψεων, το ανανεωμένο Qashqai θα διαθέτει επίσης νέου σχεδιασμού πίσω φωτιστικά σώματα αλλά και εξίσου ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό με δεδομένη την παρουσία των γνώριμων οθονών των 12,3 ιντσών και ένα ανάλογο layout διακοπτών στο τιμόνι, οι αλλαγές θα εστιάσουν στην αναβάθμιση του λογισμικού που θα εγγυάται περισσότερες δυνατότητες αλλά και στα νέα γραφικά.

Ακόμα σημαντικότερες αλλαγές αναμένονται στην γκάμα κινητήρων καθώς η Nissan έχει ανακοινώσει ότι σύντομα θα διαθέσει στην Ευρώπη την νέα, τρίτη κατά σειρά γενιά της υβριδικής της τεχνολογίας και το Qashqai θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός υποψήφιος για το λανσάρισμά της.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν τα σχετικά τεχνικά χαρακτηριστικά ωστόσο η Nissan έχει ανακοινώσει ότι η τρίτης γενιάς υβριδική τεχνολογία θα προσφέρει έως και κατά 20% επιπλέον ισχύ αλλά και κατά 10% αυξημένη εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, το κόστος της τεχνολογίας θα είναι μειωμένο κατά 20%, κάτι που θα μετακυληθεί και στους τελικούς αποδέκτες με τις αντίστοιχες εκδόσεις να είναι πλέον πιο προσιτές.

Στοχευμένες αλλαγές αναμένονται και στις ήπιες υβριδικές βενζινοκίνητες εκδόσεις με τον κινητήρα του 1,3 λίτρου με απόδοση 140 ίππους να εξακολουθεί να αξιοποιείται για την βασική έκδοση του δημοφιλούς SUV.