5 το πρωί: Πολιτική «θύελλα» για τη μονταζιέρα στα Τέμπη – Τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα – Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις έχει πυροδοτήσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «το ΒΗΜΑ» για τη μονταζιέρα στα Τέμπη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα έγγραφα των εγκληματολογικών εργαστηρίων το ηχητικό «ντοκουμέντο» που είδε το φως της δημοσιότητας την επόμενη ημέρα της τραγωδίας μεταξύ του σταθμάρχη Λάρισας και του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας ήταν προϊόν μοντάζ. Οι αποκαλύψεις μεταφέρουν την πολιτική σύγκρουση στη Βουλή, με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

1

Μονταζιέρα στα Τέμπη

  • Το ρεπορτάζ : Την συρραφή και αλλοίωση συνομιλιών του μοιραίου σταθμάρχη, με  μηχανοδηγούς μεταξύ των οποίων και της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, έφερε στο φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ. Οι συνομιλίες από το  σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ αποσπάστηκαν την ίδια κιόλας νύχτα. Το μοντάζ που έγινε, είχε ως σκοπό να αναδειχθεί μόνο το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη Λάρισας, αποκλείοντας άλλους παράγοντες.
  • Πρόταση μομφής: Η αποκάλυψη για το μοντάζ των επικοινωνιών προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης. Όπως γνωστοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, το ΠαΣοΚ, αναμένεται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά το ΚΚΕ καθώς και την Ελληνική Λύση να τονίζουν πως θα υπερψηφίσουν.
  • Αντίδραση κυβέρνησης: Για θεωρίες συνωμοσίας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε απάντηση του για το δημοσίευμα. Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά της εφημερίδας «το ΒΗΜΑ» όσο και κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας πως η πρόταση μομφής -η οποία θα κατατεθεί την Τρίτη (26/3)- «είναι καλοδεχούμενη».
2

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

  • Ο στόχος: Εικόνες τρόμου και χάους, μεταδόθηκαν την Παρασκευή (22/3) από τη Μόσχα, μετά από την επίθεση ενόπλων στο κατάμεστο συναυλιακό κέντρο, Crocus City Hall. Οι πάνοπλοι τρομοκράτες, αφού εισέβαλαν ανενόχλητοι, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως σκορπώντας τον θάνατο. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά στο κτίριο προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και νεκρούς. Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός ανέρχεται σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες στους  137 νεκρούς.
  • Η ανάληψη ευθύνης: Την ευθύνη του πρωτόγνωρου τρομοκρατικού χτυπήματος, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και συγκεκριμένα το ISIS-K. Αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα οι ρωσικές Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι φορούσαν παραλλαγές και έφεραν βαρύ οπλισμό. Από τις 11 συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί οι 4 εξ αυτών φέρονται να έχουν ενεργό ρόλο στην επίθεση, ενώ ακόμα ένας έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.
  • Αλληλοκατηγορίες: Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών εξέφραζαν από τον Μάρτιο του 2023 την ανησυχία τους για μια ενδεχόμενη επίθεση στη Μόσχα. «Οι υπεύθυνοι και εκείνοι που έδωσαν την εντολή», θα τιμωρηθούν ανέφερε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι το Κίεβο είχε ετοιμάσει «παράθυρο» υποδοχής στους τρομοκράτες. Από την πλευρά του ο Βολοντίρ Ζελένσκι κατηγόρησε το Κρεμλίνο, υπογραμμίζοντας ότι αναζητά τρόπους να εκτρέψει την ευθύνη.

 

 

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ταξίδι Μητσοτάκη στο Μόντρεαλ

  • Οι διμερείς σχέσεις:  Για την διαρκή φιλία μεταξύ Ελλάδας και Καναδά που αντανακλάται στους στενούς στρατηγικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, αναφέρθηκαν κατά τη συνάντησή τους Μόντρεαλ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζάστιν Τριντό. Παράλληλα, τόνισαν  τη δέσμευσή τους για τη συλλογική ασφάλεια και άμυνα. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή καθώς και η κλιματική κρίση.
  • Η συμφωνία: Κατά το τετ α τετ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Καναδά, δόθηκε έμφαση στην οικονομική και εμπορική συνεργασία των δυο χωρών. Μετά την ολοκλήρωση των διευρυμένων συνομιλιών πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή της συμφωνίας απόκτησης επτά νέων υπερσύγχρονων πυροσβεστικών αεροσκαφών, τύπου DHC-515 για λογαριασμό της Αθήνας.
  • Ρεκόρ επενδύσεων: Συνέντευξη στο  στο τηλεοπτικό δίκτυο CTV παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων, την δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία, η οποία όπως τόνισε «έχει ανακάμψει με εντυπωσιακό τρόπο».
4

Συγκλόνισε η η Κέιτ Μίντλετον

  • Η μάχη με τον καρκίνο: Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε η Κέιτ Μίντλετον, γνωστοποιώντας μέσω βίντεο, ότι πάσχει από καρκίνο. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για την μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει, αναφέροντας ωστόσο ότι η διάγνωση έγινε μετά την χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, στην οποία υπεβλήθη τον Ιανουάριο.
  • Το μήνυμα του Καρόλου: Περήφανος για το θάρρος της πριγκίπισσας της Ουαλίας, να μιλήσει για την ασθένειά της δήλωσε ο Βασιλιάς Κάρολος. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, τονίζει ότι  «Η Αυτού Μεγαλειότητα» παραμένει σε στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη, τονίζοντας παράλληλα ότι «και οι δύο τους θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».
  • Η τηλεφωνική επικοινωνία: Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε το ζεύγος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο άκουσμα ότι η Κέιτ Μίνλτετον δίνει μάχη με τον καρκίνο. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ όταν έμαθαν τα νέα φρόντισαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την πριγκίπισσα της Ουαλίας και να εκφράσουν προσωπικά τη συμπαράστασή τους σε αυτή τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που περνά.
5

Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου

  • Η μεγαλειώδης παρέλαση: Στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν με την καθιερωμένη λαμπρότητα και περηφάνεια όλα τα Σώματα Ασφαλείας, ενώπιον της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Έκτακτες ρυθμίσεις κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, σε ισχύ βρίσκεται και η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από 6 το πρωί.  Μεταξύ των οδών που ισχύουν οι απαγορεύσεις και οι ρυθμίσεις είναι η Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.  Η 28η Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της Λ. Αλεξάνδρας.
  • Πώς θα κινηθεί το Μετρό: Ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα», με εντολή της ΕΛΑΣ θα κλείσει την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου από τις 8 το πρωί μέχρι το πέρας των παρελάσεων και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr