Το όνομά της επιστρέφει στην βρετανική επικαιρότητα ανά τακτά διαστήματα τα τελευταία έξι χρόνια. Δίπλα στο όνομα της Ρόουζ Χάνμπερι φιγουράρει πάντα το «τρίτο πρόσωπο στον γάμο της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ». 

Η γνωριμία κρατάει χρόνια και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η Ρόουζ Χάνμπερι ήταν μια από τις «κατάλληλες» υποψήφιες νύφες για τον Ουίλιαμ. Όλα αυτά μέχρι στη ζωή του να εμφανιστεί η Κέιτ. 

Ποια ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε για την ύπαρξη της Ρόουζ Χάνμπερι; Ήταν Απρίλιος του 2019 όταν το περιοδικό «In Touch» ξεπούλησε, έχοντας αποκλειστικό ρεπορτάζ για την εξωσυζυγική σχέση του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τη Ρόουζ Χάνμπερι. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια εποχή η Κέιτ Μίντλετον ήταν έγκυος στο τρίτο παιδί της οικογένειας.

Το Παλάτι έσπευσε να διαψεύσει το ρεπορτάζ όσο ακουγόταν όλο και περισσότερο ότι αυτή η εξωσυζυγική σχέση στη βρετανική βασιλική οικογένεια είναι κοινό μυστικό στο Λονδίνο. 

Ρόουζ Χάνμπερι, το τρίτο πρόσωπο;

Ακολούθησε λίγα χρόνια αργότερα η ανάρτηση της δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Κάθριν Γούιλαν, η οποία κατηγόρησε ευθέως το Παλάτι ότι «θυσίασε» τη Μέγκαν Μαρκλ για να σώσει τον Ουίλιαμ εν μέσω αναζωπυρωμένων φημών περί σχέσης του με τη Ρόουζ Χάνμπερι. 

Το τότε Twitter κατέβασε τον λογαριασμό της Γούιλαν όμως ήταν εκατοντάδες τα μάτια που είχαν προλάβει να διαβάσουν ότι το Παλάτι «έριξε στους λύκους» τη Μέγκαν Μαρκλ στρέφοντας τον Τύπο σε εκείνη για να αποπροσανατολίσει το κοινό. Το «κατέβασμα» θεωρήθηκε ύποπτο και η φημολογούμενη εξωσυζυγική σχέση του πρίγκιπα Ουίλιαμ έγινε ξανά πρωτοσέλιδο. 

Η εξαφάνιση της Κέιτ Μίντλετον έγινε βούτυρο στο ψωμί των συνωμοσιολόγων, με πολλούς από αυτούς να μιλούν για διαζύγιο εξαιτίας της συγκεκριμένης σχέσης. 

Ο αμερικανός κωμικός και παρουσιαστής Στίβεν Κόλμπερτ στην εκπομπή «The Late Show» αναφέρθηκε στο φιάσκο με την «πειραγμένη» φωτογραφία της Μίντλετον και σχολίασε: «το βασίλειο ταλανίζεται με την προφανή εξαφάνιση της Κέιτ Μίντλετον. Τώρα, στο διαδίκτυο μαντεύουν πως η απουσία της Κέιτ συνδέεται με το γεγονός πως ο σύζυγός της και μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας, ο Ουίλιαμ, έχει εξωσυζυγική σχέση».

Κι όπου εξωσυζυγική σχέση, βάλε Ρόουζ Χάνμπερι, η οποία για πρώτη φορά πήρε θέση. Σε άρθρο του «Business Insider» σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει με την πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Χάνμπερι θέλησε να δώσει τέλος στα σενάρια που θέλουν την ύπαρξη ενός υποτιθέμενου δεσμού ανάμεσα στην ίδια και τον Ουίλιαμ και δήλωσε ξεκάθαρα μέσω των δικηγόρων της πως «οι φήμες είναι απολύτως ψευδείς». Τα ανάκτορα του Κένσινγκτον αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

Ποια είναι η Ρόουζ Χάνμπερι

Η Ρόουζ γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1984 και είναι η δεύτερη κόρη του Timothy Hanbury, σχεδιαστή ιστοσελίδων, και της Emma Longman, σχεδιάστριας εσωτερικών χώρων. Μεγάλωσε με τα δύο αδέρφια της, τη μεγαλύτερη αδερφή της Marina και τον μικρότερο αδερφό, Dave. 

Η γιαγιά τους, Λαίδη Ελίζαμπεθ Λόνγκμαν, ήταν παιδική φίλη της βασίλισσας Ελισάβετ και παράνυμφος στον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο. 

Σπούδασε στο Stowe School στο Buckinghamshire. Μετά την αποφοίτησή της ακολούθησε καριέρα στο μόντελινγκ, υπογράφοντας μάλιστα με το διάσημο πρακτορείο Storm.

Η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή της από την εποχή των πάρτι ήταν η φωτογραφία της με ροζ μπικίνι, μαζί με την αδερφή της, στο πλευρό του Τόνι Μπλερ στη Villa Cetinale.

Τα ποτά, τα ξενύχτια και τα ολονύκτια πάρτι δεν κράτησαν για πολύ και η Ρόουζ Χάνμπερι «αποσύρθηκε» για να δουλέψει για τον πολιτικό Michael Gove, θέση που εγκατέλειψε σύντομα λόγω της δύσκολης εγκυμοσύνης της.

Όσο ήταν ακόμη μοντέλο, η Ρόουζ Χάνμπερι συνάντησε τον μαρκήσιο Ντέιβιντ Ροκσάβατζ και έγιναν ζευγάρι. 

Ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον Ιούνιο του 2009 αλλά και ότι περίμεναν δίδυμα. Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, τον Αλεξάντερ Χιου Τζορτζ, τον Όλιβερ Τίμοθι Τζορτζ και τη Λαίδη Άιρις Μαρίνα Αλίν Χολμοντελέι.

Η Ρόουζ ζει με τον σύζυγό της και τα παιδιά της στο Palladian Houghton Hall στο Νόρφολκ, λίγο περισσότερο από τρία μίλια μακριά από την εξοχική κατοικία της Κέιτ και του Ουίλιαμ, Anmer Hall. 

Η Ρόουζ και η Κέιτ γνωρίστηκαν μετά τον γάμο της πρώτης με τον μαρκήσιο. Η Ρόουζ και ο Ντέιβιντ ήταν καλεσμένοι στον βασιλικό γάμο 2011, και αργότερα το 2016, συνεργάστηκαν επίσης για να διοργανώσουν ένα εορταστικό δείπνο για να υποστηρίξουν τους παιδικούς ξενώνες της East Anglia στο Houghton Hall. 

Η Ρόουζ ήταν μεταξύ των καλεσμένων στο Sandringham την Πρωτοχρονιά του 2020, όταν η Κέιτ φέρεται να διοργάνωσε ένα πάρτι για τα 38α γενέθλιά της.

Η μνήμη για τη Βρετανία παραμένει νωπή. Το φάντασμα του «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο» πλανάται πάνω από το Παλάτι για ακόμα μια φορά.