Στο επίκεντρο σκανδάλου βρίσκεται η London Clinic όπου νοσηλευόταν για δύο εβδομάδες η Κέιτ Μίντλετον, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, καθώς έγινε γνωστό ότι υπήρξε προσπάθεια παραβίασης των ιατρικών αρχείων της πριγκίπισσας.

Σύμφωνα με την Daily Mail έχει ξεκινήσει έρευνα και στο στόχαστρο έχουν μπει τρεις εργαζόμενοι της κλινικής, που φέρεται μάλιστα να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αν αποδειχτεί ότι προσπάθησαν να παραβιάσουν τον ιατρικό φάκελο της Κέιτ Μίντλετον τότε θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες κυρώσεις.

Άλλη μία πτυχή του σκανδάλου, που θα γίνει αντικείμενο έρευνας, είναι ότι η ιδιωτική κλινική δεν ανέφερε την παραβίαση στις Αρχές για περισσότερες από επτά μέρες, μετά το εξιτήριο της πριγκίπισσας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο κάθε παραβίαση προσωπικών δεδομένων πρέπει να αναφέρεται εντός 72 ωρών από τη στιγμή που αποκαλύπτεται. Στην London Clinic μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 17 εκατ. στερλίνες, εάν διαπιστωθεί ότι διέπραξε αδίκημα, ισχυρίστηκε ένας εμπειρογνώμονας.

Ο βασιλιάς Κάρολος βρισκόταν επίσης στην ίδια κλινική τους τελευταίους μήνες, πρώτα για τη θεραπεία του προστάτη και στη συνέχεια αφού διαγνώστηκε με καρκίνο. Ωστόσο ο ιατρικός φάκελός του δεν φαίνεται να επηρεάστηκε από τη συγκεκριμένη παραβίαση.

Η πριγκίπισσα γνωρίζει τα περί της φερόμενης παραβίασης, ενώ εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον δήλωσε: «Αυτό είναι θέμα της κλινικής του Λονδίνου».

«Είμαστε περήφανοι»

Ο διευθύνων σύμβουλος της «The London Clinic» δεσμεύτηκε την Τετάρτη ότι θα ληφθούν όλα τα ρυθμιστικά και πειθαρχικά μέτρα.

«Όλοι στην London Clinic έχουν πλήρη επίγνωση των ατομικών, επαγγελματικών, ηθικών και νομικών υποχρεώσεών μας όσον αφορά το απόρρητο των ασθενών. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη φροντίδα και τη διακριτικότητα που επιδιώκουμε να παρέχουμε σε όλους τους ασθενείς μας, που μας εμπιστεύονται καθημερινά» είπε ο Al Russel.

Και συνέχισε: «Διαθέτουμε συστήματα για την παρακολούθηση της διαχείρισης των πληροφοριών των ασθενών και, σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης, θα ληφθούν όλα τα κανονιστικά και πειθαρχικά μέτρα. Δεν υπάρχει θέση στο νοσοκομείο μας για όσους παραβιάζουν σκόπιμα την εμπιστοσύνη οποιουδήποτε ασθενή ή συναδέλφου μας».