5 το πρωί: Οι αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου – Η συζήτηση στη Βουλή για τα Τέμπη – Η εξάρθρωση του κυκλώματος μαστροπείας

Αυξάνονται μέρα με την ημέρα οι μηνύσεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού, με τους απόδημους που έλαβαν email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να ζητούν αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ έκαστος.

1

Αυξάνονται καθημερινά οι αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου για το Ασημακοπούλου leaks

  • Οι αγωγές: Κατά κύματα κατατίθενται οι αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου από τους απόδημους, των οποίων τα προσωπικά δεδομένα διέρρευσαν από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι απόδημοι που έλαβαν email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εμφανίζονται οργισμένοι, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει απαντήσεις από την πολιτεία σχετικά με την υπόθεση.
  • Η αποζημίωση: «Εκατοντάδες νέες αγωγές πολιτών που ζουν σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία και Ασία βρίσκονται προ των πυλών» δήλωσε στο MEGA ο δικηγόρος των αποδήμων, Βασίλης Σωτηρόπουλος, σημειώνοντας ότι ο καθένας τους διεκδικεί 20.000 ευρώ αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο.
  • Η επιστολική ψήφος: Την ίδια ώρα, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, δηλώνει σε όλους τους τόνους πως η συγκεκριμένη υπόθεση με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού «δεν σχετίζεται με την επιστολική ψήφο»
2

Στη Βουλή το πόρισμα της πλειοψηφίας για τα Τέμπη

  • Το πόρισμα: Στην ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, στον απόηχο της παρουσίας της Μαρίας Καρυστιανού στην επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • Το αίτημα για την ασυλία: Η Μ. Καρυστιανού και ο Π. Ασλανίδης, γονείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, κατέθεσαν αίτημα ενώπιον του προεδρείου της Βουλής για άρση της ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και του Χρήστου Σπίρτζη, πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών. Οι συγγενείς προτάσσουν το επιχείρημα ότι το Ενωσιακό Δίκαιο υπερισχύει του Συντάγματος.
  • Απών ο Μητσοτάκης: Χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα διεξαχθεί η συζήτηση στη Βουλή. Το γεγονός έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας ότι «δεν έχει παραστεί σε αντίστοιχες κοινοβουλευτικές συζητήσεις».

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Εξαρθρώθηκε νέο κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών

  • Τι τους πρόδωσε: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που από το καλοκαίρι του 2023 στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια και τα εξωθούσε στην πορνεία σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για επτά θύματα ηλικίας 15 έως 17 ετών. Δέκα είναι οι κατηγορούμενοι, με τους 6 να έχουν ήδη συλληφθεί. Το κουβάρι της νέας υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η αδερφή ενός εκ των θυμάτων, κατέθεσε στην αστυνομία, ότι είδε μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αδελφής της με ραντεβού που κλείνονταν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και της Γλυφάδας.
  • Πώς δρούσε το κύκλωμα: Η 25χρονη Μαρία, η οποία φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα, κατάφερνε να αποκτήσει οικειότητα με τις ανήλικες, δελεάζοντας τα κορίτσια με εύκολο χρήμα. Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα σημεία συνάντησης. Από το κάθε ραντεβού, η ίδια έπαιρνε από 50 έως 100 ευρώ. Μεταξύ των μελών του κυκλώματος, υπήρχε ένας 25χρονος και ένας 54χρονος που υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους.
  • Η σχέση με το κύκλωμα του Κολωνού: Μάλιστα, οι Αρχές εντοπίζουν κοινά στοιχεία του κυκλώματος μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών της 25χρονης «Μαρίας» με αυτό της «Λορέλας» στον Κολωνό, ενώ δύο από τα κορίτσια εντοπίζονται ως θύματα και στα δύο κυκλώματα.
4

Σκληρές απαντήσεις Λευκωσίας - Αθήνας στον Ερντογάν

  • Η απάντηση της Λευκωσίας: «Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο. «Εδώ και 50 χρόνια η Κύπρος, πλήρες μέλος της ΕΕ, βρίσκεται υπό παράνομη κατοχή μετά την βάρβαρη εισβολή του ’74», σημείωσε.
  • Η απάντηση της Αθήνας: «Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων. Πολλώ δε μάλλον όταν γίνονται σε χρόνο κατά τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανέφεραν σε σκληρή γλώσσα διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
  • Η δήλωση Ερντογάν: Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε χθες σε προκλητικές αναφορές για την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο, ασκώντας μάλιστα κριτική στον Μπουλέντ Ετζεβίτ, καθώς όπως είπε αν «δεν σταματούσε η Κύπρος σήμερα θα ήταν εξ ολοκλήρου τουρκική».
5

Το τρένο του Ολυμπιακού έκανε στάση στην Πόλη

  • Διακόπηκε το σερί: Ύστερα από έξι διαδοχικές νίκες στην Euroleague ο Ολυμπιακός έπεσε στην παγίδα που του έστησε η Εφές και ηττήθηκε με 85-72. Οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούσαν διαρκώς στο σκορ την αντίπαλό τους, κάλυψαν διψήφια διαφορά κι έφτασαν στο -1, αλλά δεν κατάφεραν ν’ ακολουθήσουν μέχρι το τέλος και να φύγουν με το σημαντικό διπλό από την Κωνσταντινούπολη.
  • Εκτέλεση από το τρίποντο: Παρά τους 19 πόντους του Άλεκ Πίτερς και τους 14 τους Μουστάφα Φαλ, η άμυνα των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν η πρέπουσα για ένα τόσο απαιτητικό ματς. Με τους Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος να έρχονται από τραυματισμό, οι γηπεδούχοι βρήκαν πεδίο δράσης στην περιφέρεια και με 14 εύστοχα τρίποντα (σε 27 απόπειρες) ανέβασαν αρκετά την παραγωγικότητά τους στην επίθεση με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν στο φινάλε.
  • Στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός: Ό,τι δεν πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Πόλη θα το ψάξει το Τριφύλλι αντιμετωπίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη Σερβία. Χωρίς πολλά περιθώρια, οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στις νίκες και να εδραιωθούν στην προνομιούχο τετράδα της κατάταξης που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr