Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που από το καλοκαίρι του 2023 στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια και τα εξωθούσε στην πορνεία σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που έγινε στις 17-18 Μαρτίου σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος ηλικίας 25, 25, 54 και 21 ετών, για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

25χρονη η αρχηγός – Τους έδινε και ναρκωτικά

Η 25χρονη ήταν αυτή που είχε στρατολογήσει επτά ανήλικες, οι οποίες είχαν συμπληρώσει τα 14, αφού προηγουμένως είχε γίνει φίλη μαζί τους. Η νεαρή γυναίκα διευκόλυνε τις συναντήσεις με τους πελάτες σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας, πολλές φορές τις συνόδευε κιόλας, έπαιρνε τα χρήματα, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που έδινε ναρκωτικά στα κορίτσια.

Μαζί με τον 54χρονο μετέφεραν τα κορίτσια στα ξενοδοχεία με οχήματά τους. Η 21χρονη -μέλος του κυκλώματος- προήγαγε στην πορνεία ένα από τα ανήλικα, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική και μετέπειτα στην ανακριτική αρχή.