5 το πρωί: Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα ερωτήματα για τα Τέμπη – Η πλατφόρμα για τους απασχολούμενους συνταξιούχους

Την πρόθεση του να παραμείνει αρχηγός μέχρι τις εθνικές εκλογές κατέστησε σαφή σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Την ίδια ώρα, με πολλά αναπάντητα ερωτήματα και υποψίες συγκάλυψης, έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, οι οικογένειες των 57 νεκρών συνεχίζουν την αναζήτηση δικαίωσης.

1

Η επόμενη ημέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

  • Εντολή για αλλαγές: Το πρώτο μήνυμα μετά το πέρας του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα, στη δημόσια τηλεόραση. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για μια τεράστια εντολή που του δόθηκε, τονίζοντας ότι θα παραμείνει αρχηγός μέχρι τις εθνικές εκλογές. Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο παράλληλα για ριζικές αλλαγές που θα έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι βγήκε ενισχυμένος από τη διαδικασία.
  • Επιβεβαίωση: Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, έκανε λόγο για θετικό πρόσημο με εξωστρέφεια στις επόμενες εκλογικές μάχες του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια ανέφερε ότι το κόμμα έχει πρόεδρο και υπάρχει εμπιστοσύνη, η οποία επιβεβαιώθηκε περίτρανα προς το πρόσωπό του.
  • Πυρά κατά Τσίπρα: Σε διαδοχικές αναρτήσεις οι οποίες «έδειχναν» τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε ο Παύλος Πολάκης καυτηριάζοντας ειδικότερα την απουσία του πρώτου από το Συνέδριο. Παράλληλα ο Χανιώτης βουλευτής τόνισε σε ένα από τα μηνύματά του ότι «πρόεδρο έχουμε και τον εκλέξαμε πρόσφατα, γι’ αυτό δεν χρειάζονται ξανά εκλογές».
2

Πολλά τα ερωτηματικά ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη

  • Τέλος Εξεταστικής: Με πολλά αναπάντητα ερωτήματα και υποψίες συγκάλυψης, έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, οι οικογένειες των 57 νεκρών συνεχίζουν την αναζήτηση της δικαίωσης. Η Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή έκλεισε τις εργασίες της μετά την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ κινητοποιήσεις υπήρξαν και από την Δικαιοσύνη μετά τις αιτιάσεις του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • Με παρέμβαση Αρείου Πάγου: Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με έγγραφη παραγγελία της προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας ζήτησε την ενδελεχή έρευνα κάθε καταγγελίας και υπομνήματος που έχει κατατεθεί από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων στη τραγωδία των Τεμπών. Στόχος η εξάλειψη κάθε αμφιβολίας ως προς την ακέραιη διερεύνηση της υπόθεσης από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.
  • Εκδίκηση: Συγκάλυψη του εγκλήματος καταγγέλει ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη, που έχασε τη ζωή του κατά τη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. Μετά το πέρας των ερευνών, ο ίδιος με δικό του πραγματογνώμονα και ειδικό σκύλο εντόπισε ανθρώπινα μέλη, τα οποία οι ιθύνοντες είχαν απομακρύνει από τον τόπο του δυστυχήματος. Πλέον, απογοητευμένος από τη Δικαιοσύνη, επιθυμεί εκδίκηση για τον θάνατο του γιου του.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για δήλωση εργασίας για τους απασχολούμενους συνταξιούχους

  • Απαραίτητη η αίτηση: Σε εφαρμογή τέθηκε η Δευτέρα (26/2) η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δήλωση εργασίας για τους απασχολούμενους συνταξιούχους. Για όσους δεν προβούν στις απαραίτητες ρυθμίσεις προβλέπεται πρόστιμο που αντιστοιχεί σε παρακράτηση 12 συντάξεων (κύριων και επικουρικών).
  • Ποιους αφορά: Η διαδικασία αφορά τους συνταξιούχους που ήδη απασχολούνται ή έχουν αναλάβει για πρώτη φορά εργασία, μετά την 1/1/2024. Για τους μισθωτούς, ο ανωτέρω πόρος θα ανέρχεται στο 10% επί του ακαθάριστου μισθού, ενώ για τους μη μισθωτούς θα ανέρχεται στο 50%. Εξαιρούνται από τις κρατήσεις οι αγρότες συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι ευάλωτες ομάδες.
  • Πώς γίνεται: Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) με τους κωδικούς του Taxisnet και τα προσωπικά στοιχεία των ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθηθεί είναι: Συνταξιούχοι-Δήλωση Απασχόλησης ή πληκτρολογώντας απευθείας τον σύνδεσμο https://www.efka.gov.gr/dilosi-erg-synt.php,
4

Επίθεση εναντίον του Παύλου Χρηστίδη από αρχιμανδρίτη - Στο πλευρό του ο πολιτικός κόσμος

  • Η επίθεση: Στον βουλευτή του ΠαΣοΚ, Παύλο Χρηστίδη, επιτέθηκε ο αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ. Αιτία αυτής της επίθεσης στάθηκε το γεγονός ότι ο βουλευτής του Νοτίου τομέα ψήφισε υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ο αρχιμανδρίτης σε ανάρτηση του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ο απάνθρωπος βουλευτής Παύλος Χρηστίδης, που παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκισε στο να “δολοφονηθούν” αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ότι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται»
  • Η απάντηση: Ο ίδιος ο βουλευτής απάντησε πως η στοχοποίηση της οικογένειας του, συνοδεία μάλιστα φωτογραφίας με τη γυναίκα και το παιδί του από το μαιευτήριο, «είναι ένα όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης». «Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του το ΠαΣοΚ.
  • Η στήριξη: Στο πλευρό του Παύλου Χρηστίδη στάθηκαν άμεσα τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αλλά και ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. «Με τον Παύλο. Οι μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν κάθε πολίτη» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, ενώ ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως η στοχοποίηση του βουλευτή του ΠαΣοΚ είναι απολύτως καταδικαστέα.
5

Νίκη για την εθνική μπάσκετ απέναντι στην Ολλανδία

  • Η νίκη: Μια δύσκολη νίκη πέτυχε η εθνική μπάσκετ εκτός έδρας με αντίπαλο την Ολλανδία, καθώς επικράτησε με 72-74. Με τη νίκη αυτή η εθνική μας ομάδα διπλασίασε τις νίκες της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει της Τσεχίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
  • Ο πρωταγωνιστής: Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο Έλληνας γκαρντ τελείωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους, (5/9 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 4/4 βολές), 8 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 27 στην αξιολόγηση.
  • Η συνέχεια: Τα προκριματικά θα συνεχιστούν τον επόμενο Νοέμβριο, όταν και η εθνική μας θα αντιμετωπίσει εκείνη της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι και η 4η ομάδα του ομίλου.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr