Ανοίγει σήμερα 26/2 η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα στοιχεία και το είδος της εργασίας τους και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις με τους εργοδότες.

Η σύνταξη στους εργαζόμενους συνταξιούχους καταβάλλεται ολόκληρη, χωρίς το πέναλτι 30%, ενώ παράλειψη της δήλωσης επιφέρει ποινή ίση με 12 μηνιαίες συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

«Υπολογίζουμε ότι 100.000 συνταξιούχοι εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη σύνταξή τους την έχουν πληρώσει» είπε χθες μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως είπε η υπουργός με τον τρόπο αυτό οι συνταξιούχοι θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα.

Ενόψει της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού η κ. Μιχαηλίδου υπενθύμισε ότι πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική αύξηση και σημείωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα αρχίζει από 8. «Το στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς» σχολίασε.