Θέση υπέρ του βουλευτή του ΠαΣοΚ, Παύλου Χρηστίδη για την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ πήραν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παραθέτει το tweet του Χρηστίδη και επισημαίνει: «Με τον Παύλο. Οι μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν κάθε πολίτη».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, αφού και αυτός παραθέτει το tweet, σημειώνει ότι «τα σκοταδιστικά παραληρήματα δεν έχουν θέση στην δημοκρατία και την κοινωνία μας. Η στοχοποίηση και μάλιστα της οικογένειας είναι χυδαία και απολύτως καταδικαστέα. Στο πλευρό του Παύλου Χρηστίδη και όλων των θυμάτων της μισαλλοδοξίας χωρίς περιστροφές».

Υπενθυμίζεται ότι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε δήλωσή του τόνισε ότι είναι απολύτως καταδικαστέα η στοχοποίηση του βουλευτή του ΠαΣοΚ επειδή ψήφισε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το περιστατικό

Την οργή του ΠαΣοΚ προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του βουλευτή νότιου Τομέα του κόμματος Παύλου Χρηστίδη, ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ.

«Σε ένα παραλήρημα μίσους ο αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, καταφέρεται εναντίον του βουλευτή του ΠαΣοΚ, Παύλου Χρηστίδη, στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ.

«Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς εξαιρέσεις αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης Πολιτείας. Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία» καταλήγει η ανακοίνωση.