Αναζητά τη «ρεβάνς» από τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Πολάκης επειδή τον είχε αποπέμψει από τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμποντάς τον στα όργανα; Ίσως. Σίγουρα πάντως δεν τον «χαϊδεύει» με τις αναρτήσεις του, ούτε πρόκειται να το κάνει, προτιμώντας να είναι απέναντι παρά μαζί του σε αυτή τη συνθήκη.

Από τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να παρέμβει αιφνιδιαστικά και να επηρεάσει τα τεκταινόμενα του τετραήμερου Συνεδρίου του κόμματος, ζητώντας προσφυγής στις κάλπες, ο Χανιώτης βουλευτής άδραξε την ευκαιρία να καυτηριάσει τη στάση του.

Πρώτα εξέφρασε την άποψη ότι «πρόεδρο έχουμε και τον εκλέξαμε πρόσφατα, γι’ αυτό δεν χρειάζονται ξανά εκλογές». Τούτο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (24/2) κι αφού πρώτα η Όλγα Γεροβασίλη είχε επιβεβαιώσει την πρόθεσή της να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη. Άρα στήριζε την αντίθετη λύση απ’ αυτήν του Αλ. Τσίπρα.

Κατόπιν πανηγύρισε για το γεγονός πως το σώμα του Συνεδρίου απέρριψε εν τέλει με συντριπτική πλειοψηφία την προτροπή του πρώην προέδρου για νέα εσωκομματική διαδικασία («ψηφίστηκε μαζικά αυτό που έπρεπε») και, υιοθετώντας την Πολιτική Απόφαση επανέλαβε ότι «το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή Προέδρου».

Τέλος, θυμήθηκε ένα χρόνο αργότερα ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε παραπέμψει στο πειθαρχικό, κι ενώ προηγουμένως τον είχε καθαιρέσει από την επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως είχε εξηγήσει τότε «έχω ευθύνη να προστατεύσω και το κόμμα μου».

Επαναφέροντας στο σήμερα εκείνο το μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις του με τον Τσίπρα ο Παύλος Πολάκης αναρωτήθηκε «άραγε ποιος είχε δίκιο τελικά;» επικαλούμενος μεταξύ άλλων τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, την τραγωδία των Τεμπών και την καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος Δικαίου.