5 το πρωί: Η παραμονή Κασσελάκη στην προεδρία – Οι διαπραγματεύσεις για τη Γάζα – Τα τουρκικά F-16

Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς οι σύνεδροι του κόμματος υπερψήφισαν την πρόταση για μη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές.

1

Συνεχίζει στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης - Δεν θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές

  • Η απόφαση: «Tο κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου» σε αυτές τις γραμμές συνοψίζεται το κείμενο της  πολιτικής απόφασης στο κλείσιμο των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι «το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών».
  • Η ψηφοφορία: Στο «τραπέζι» όσον αφορά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν τρεις προτάσεις: Η πρόταση για εκλογές στις 10/3 (Κασσελάκης), η πρόταση για εκλογές σε τουλάχιστον ένα μήνα (Γεροβασίλη), η πρόταση ακύρωσης των εκλογών και ανασυγκρότησης του εκτελεστικού γραφείου (Φάμελλος, Ν. Παππάς, Γ. Τσίπρας). Πρώτα απ’ όλα τέθηκε προς έγκριση ή απόρριψη εκείνη για ακύρωση των εκλογών. Δια ανατάσεως της χειρός οι σύνεδροι φάνηκε πως υπερψήφισαν την πρόταση αυτή, σε ποσοστό που ξεπερνούσε σίγουρα το 70% των παρόντων στο κλειστό γήπεδο.
  • Το παρασκήνιο: Η τελευταία μέρα του συνεδρίου επισημοποίησε το βαθύ χάσμα που υπάρχει στο κόμμα και την μεγάλη απόσταση, ψυχική και πολιτική, μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των κεντρικών στελεχών. Εξάλλου, ο πρόεδρος του κόμματος τους «φωτογράφισε» όταν έδειχνε με το δάκτυλο τις πρώτες θέσεις που βρίσκονταν τα κεντρικά στελέχη και ουσιαστικά τους κατηγορούσε ότι αυτοί θέτουν το κόμμα σε κυκεώνα εσωστρέφειας και παράλυσης.
2

Οι διαπραγματεύσεις για τη Γάζα και το σχέδιο Νετανιάχου

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Συνελήφθη και η πεθερά του θύματος της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα

  • Οι διώξεις: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 69χρονο που σκότωσε τον 57χρονο γαμπρό του στην Αγία Βαρβάρα. Επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη και στη σύζυγο του για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.
  • Ο ισχυρισμός του δράστη: Όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, ο 69χρονος σκότωσε τον γαμπρό του γιατί δεν συμπεριφερόταν καλά στην κόρη του, ισχυρισμό που διαψεύδει κατηγορηματικά ο γιος του δράστη και κουνιάδος του θύματος, ο οποίος είναι αστυνομικός και ήταν αυτός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το έγκλημα.
  • Το χρονικό: Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, χτες το απόγευμα ο γαμπρός του, ο οποίος ήταν γιατρός σε νοσοκομείο, τον παρακάλεσε να μείνει λίγο με τα δύο από τα παιδιά του, γιατί πήγαινε να πάρει την κόρη του από κάποια δραστηριότητα. Στο ισόγειο, όμως, υπήρξε πάλι κάποια φιλονικία με τον πεθερό και ύστερα συνέχισε για να πάει να πάρει το παιδί. Όταν επέστρεφε στο σπίτι όμως, ο 69χρονος τον περίμενε στην αυλή και μπροστά στα μάτια του κοριτσιού τον πυροβόλησε δύο φορές με την καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
4

Η συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας για τα F-16

  • Η συμφωνία: Παρότι πέρασε από πολλά κύματα, η συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για την απόκτηση από την Άγκυρα νέων F-16 είναι γεγονός, παρόλα αυτά οι διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτή η συμφωνία δεν συνεπάγεται και την ένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα για την απόκτηση F-35.
  • Η ανάλυση: Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ, o αναλυτής του Wilson Center Νίκολας Ντάνφορθ απορρίπτει την ιδέα ότι η πρόσφατη συμφωνία για τα F-16 είναι προάγγελος θετικών ειδήσεων για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι αποτελεί «μια περιστασιακά αποτελεσματική συναλλακτική σχέση μεταξύ των δύο χωρών».
  • Το μέλλον: «Yπάρχει μια πολύ ευρύτερη στρατηγική, δομική και ιδεολογική απόκλιση, καθώς η Άγκυρα έχει βάλει στόχο να έχει μια πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που προσπαθεί να την ακολουθήσει με έναν σαφώς αντιαμερικανικό τρόπο. Δεν θα είναι δυνατό για τις δύο χώρες να έχουν το είδος της συμμαχίας που είχαν στο παρελθόν» προσθέτει ο κύριος Ντάνφορθ.
5

Νίκες με ανατροπή για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - «Γκέλα» για τον Παναθηναϊκό

  • Η νίκη του Ολυμπιακού: Ο Αστέρας Τρίπολης αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό με γκολ του Γιαμπλόνσκι στο 45′, αλλά οι Ερυθρόλευκοι με δυο γκολ (78′ πεν,. 87΄) του Ελ Καμπί που είχε μπει στο 57′ ως αλλαγή ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και πήραν πολύτιμο τρίποντο στη μάχη για την κατάκτηση της κορυφής του ελληνικού πρωταθλήματος.
  • Η ανατροπή του ΠΑΟΚ: O ΠΑΟΚ παρ’ ότι έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Χατζηθεοδωρίδη, έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, νίκησε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 3-1 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.
  • Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού: Ο Παναθηναϊκός άφησε άλλους δύο βαθμούς στην έδρα του με αντίπαλο αυτή τη φορά την Κηφισιά. Ο Παλάσιος άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» στο 37ο λεπτό για να ισοφαρίσει ο Μιλίτσεβιτς στο 68′.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr