Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 69χρονο που σκότωσε τον 57χρονο γαμπρό του στην Αγία Βαρβάρα το απόγευμα του Σαββάτου 24/2. Επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη και στη σύζυγο του για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ο 69χρονος σκότωσε τον γαμπρό του γιατί δεν συμπεριφερόταν καλά στην κόρη του, ισχυρισμός που διαψεύδει κατηγορηματικά ο γιος του δράστη και κουνιάδος του θύματος, ο οποίος είναι αστυνομικός και ήταν αυτός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το έγκλημα.

Δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο οίκημα, συγκεκριμένα στο ισόγειο έμεναν τα πεθερικά, στον πρώτο όροφο η κόρη με τον σύζυγό της και στον δεύτερο ο αστυνομικός γιος.

«Περίεργος άνθρωπος»

«Περίεργο άνθρωπο» χαρακτήρισε τον δράστη φίλος του ζευγαριού.  Για το ζευγάρι είπε:

«Το έμαθα εντελώς τυχαία και πήγα κατευθείαν από το σπίτι, το οποίο το είχαν αποκλείσει οι αστυνομικοί και δεν μπορούσα να πλησιάσω. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω δηλαδή. Εγώ έχω πάει και σπίτι του. Γενικά είμαστε φίλοι πολλά χρόνια, και σαν ιατρό τον είχα και φίλο και αυτό που ξέρω είναι ότι ο πεθερός ήταν ένας περίεργος άνθρωπος και δεν είχαν πολλές σχέσεις, ούτε η ιδία η κόρη του, ούτε ο ίδιος ο… Εγώ αυτό γνωρίζω. Τώρα, από αυτό μέχρι το να πάρει μία καραμπίνα και να του αφαιρέσει τη ζωή, δεν μπορώ να φανταστώ τι συνέβη», είπε στην εκπομπή του Mega «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

«Όσο γνωρίζω εγώ ήταν πολύ αγαπημένο το ζευγάρι. Ήξερα πως ήταν πολύ αγαπημένοι, με τα παιδάκια τους, κανένα πρόβλημα. Έχω παρευρεθεί και στον γάμο του και στις βαπτίσεις των παιδιών τους στο χωρίο. Σε όλες τις χαρές τους ήμουν παρών και επαγγελματικά και σαν φίλος, οπότε έχω δει από πρώτο χέρι την οικογένεια τους, πόσο αγαπημένοι ήταν. Και να πω και κάτι, ήταν από τους ανθρώπους που δεν έδινε δικαιώματα, είχε μάτια μόνο για τη γυναίκα του» ανέφερε.