5 το πρωί: Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Predator – «Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ – Κατακόκκινη Κυριακή σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο

Νέες αποκαλύψεις από το ΒΗΜΑ για το σκάνδαλο Predator και τη μήνυση σε Δημητριάδη – Κοντολέων. Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ με σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο στο μπάσκετ, ενώ στο ποδόσφαιρο μπήκε στη μάχη του τίτλου μετά το διπλό στην Τούμπα.

1

Οι προσπάθειες εξαφάνισης του «Παπαδάκη» και η μήνυση σε Δημητριάδη – Κοντολέων

  • Ο επιχειρηματίας «φάντασμα»: Με τα ψευδή στοιχεία «Γιάννης Παπαδάκης», επιχειρηματίας, άγνωστων… λοιπών δραστηριοτήτων, είχε ταξιδέψει στις αρχές του 2020 με μεταγωγικό C-130 στο Ισραήλ, πρωταγωνιστής του «σκανδάλου Predator». Μάλιστα, επρόκειτο για επίσημο ταξίδι αντιπροσωπείας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
  • Το ταξίδι στο Ισραήλ: Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε επισκεφτεί το Ισραήλ με στόχο την «στενή στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών».  Αργότερα έγινε προσπάθεια να εξαϋλωθούν τα «ίχνη» του επιχειρηματία που συμμετείχε με το ψευδώνυμο και έχει συσχετισθεί με το Predator με την εξαφάνισή του από τις φωτογραφίες.
  • Μήνυση κατά Δημητριάδη και Κοντολέων: Την ίδια ώρα γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ με μήνυσή της στρέφεται ονομαστικά κατά του πρώην συνεργάτη του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος για την παγίδευση του τηλεφώνου της από το Predator. Η μηνύτρια συνδέει την παγίδευσή της με τις δικαστικές ενέργειές της εκείνη την περίοδο σε βάρος της διοίκησης της ΕΥΠ για «δυσμενή μετακίνησή» της.
2

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Πυρά κατά Κασσελάκη: Από το πρωί της Κυριακής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν ανοικτά την αντίθεσή τους στο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη. Την αρχή έκανε η κυρία Γεροβασίλη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα στελέχη. Έτσι φτάσαμε στο αίτημα 17 μελών της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος για έκτακτη σύγκλησή της.
  • Η προεδρική επιμονή: Παρά τις αντιδράσεις, ο Στέφανος Κασσλάκης με ανάρτησή του στα social media φαίνεται να επιμένει καλώντας όλους να μπουν στο ερωτηματολόγιο προκειμένου «να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου». «Ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει «αλλάξτε τα όλα»», τονίζει στην ανάρτηση – απάντηση του ο Στέφανος Κασσελάκης.
  • Έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας: Κάπως έτσι φτάσαμε στο βράδυ της Κυριακής όταν και ανακοινώθηκε ότι στις 12μ. της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας με τον κ. Κασσελάκη να συμμετέχει διαδικτυακά σε αυτήν αφού βρίσκεται στο Λονδίνο.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Πατροκτονία στα Τρίκαλα

  • Αποκεφάλισε τον πατέρα του: Ένας 46χρονος ομολόγησε ότι αποκεφάλισε τον πατέρα του μετά από καυγά που είχαν. Μάλιστα, εκείνος κάλεσε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ για να ομολογήσει την πράξη του.
  • Έχει ψυχολογικά προβλήματα: Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στις αστυνομικές δυνάμεις ο 46χρονος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, παίρνει ιατροφαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του, ενώ πρόσφατα έχασε και την μητέρα του.
  • Άγνωστα τα πραγματικά αίτια: Ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσομοκομείο των Τρικάλων αφού και εκείνος έχει φέρει τραύμα στον αυχένα. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες στον τόπο του φονικού προσπαθώντας να βρει τι όπλισε το χέρι του πατροκτόνου.
4

BAFTA: 5 βραβεία για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

  • Έλαμψε η Έμα Στόουν: Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου έφυγε με 5 βραβεία, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Έμμα Στόουν. Τα άλλα βραβεία που πήρε ήταν για τον σχεδιασμό παραγωγής, τα κοστούμια, το μακιγιάζ και τα ειδικά εφέ.
  • Σάρωσε το «Oppenheimer»: Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν απέσπασε συνολικά επτά βραβεία, ανάμεσα στα οποία και το βραβείο σκηνοθεσίας μετά από μια μακρά πορεία του σκηνοθέτη κι έπειτα από πολλές εμπορικές επιτυχίες όπως το «Inception» και το «The Dark Knight».
  • Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί ο Κίλιαν Μέρφι: Επιπλέον, ο πρωταγωνιστής της ταινίας που υποδύθηκε τον Αμερικανό θεωρητικό φυσικό και «πατέρα της ατομικής βόμβας», κέρδισε το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του.
5

Μια Κυριακή με έντονο ερυθρόλευκο χρώμα

  • Το σήκωσε στην Κρήτη: Ο Ολυμπιακός με όπλο την άμυνά του και την τριάδα των Φαλ, Ράιτ και Πετρούσεβ να κυριαρχούν στην ρακέτα επικράτησε 69-58 του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό που διεξήχθη στα «Δύο αοράκια».
  • Μπήκε ξανά στο κόλπο του τίτλου: Στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός έκανε ένα σαρωτικό πέρασμα από την Τούμπα, επιβλήθηκε 4-1 του ΠΑΟΚ και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι εδώ στη μάχη για τον τίτλο. Οι ερυθρόλευκοι μείωσαν έτσι τη διαφορά τους από την κορυφή στους 5 βαθμούς.
  • Στην κορυφή η ΑΕΚ: Από τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής ευνοημένη βγήκε η Ένωση, η οποία μετά τη νίκη της κόντρα στην Κηφισιά εκμεταλλεύτηκε την νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λαμία για να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογία.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr