Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 4-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με τους Ναβάρο, Ποντένσε και Ελ Κααμπί να σκοράρουν, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έκανε το παιχνίδι της στην έδρα του Δικεφάλου, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να βρει ρυθμό και πήρε μία δίκαιη νίκη, φωνάζοντας «παρών» στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε προς στιγμήν με τον Ντεσπόντοφ αλλά δεν κατάφερε να κάνει τίποτα περισσότερο και έπεσε από την κορυφή της Super League.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Κυκλοφόρησαν την μπάλα και επιχείρησαν να βρουν χώρους, φτάνοντας με αξιώσεις στην περιοχή του Κοτάρσκι.

Η πρώτη τελική της αναμέτρησης, ωστόσο ήρθε από τον Μουργκ, ο οποίος σούταρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ στο 6’. Ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο καλές στιγμές από Ναβάρο και Φορτούνη στο 17’ και το 19’, με καλύτερη στιγμή το σουτ του Έλληνα αρχηγού του, που κατέληξε άουτ.

Στο 29’ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ άνοιξε το σκορ με τον Φραν Ναβάρο, ο οποίος μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ, κάθετη πάσα και πλασέ του Όρτα, πήρε την απόκρουση του Κοτάρσκι κι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κι είχαν μια τελική με σουτ του Σάστρε στο 35’ ενώ ο Ολυμπιακός δύο λεπτά αργότερα έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με πλασέ του Ορτέγκα από πολύ καλή θέση, το οποίο όμως κατέληξε άουτ.

Στο 39’ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε την αναμέτρηση. Ο αρχηγός του, Γιάννης Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα από τον Ροντινέι, βρήκε τον Μουργκ και τελικά η μπάλα κατέληξε στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε πολύ κοντά στην ανατροπή στο 45’ αλλά το πλασέ του Μουργκ μέσα από την περιοχή κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Το 1-1 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Η ζωγραφιά του Ποντένσε και τα κερασάκια στην τούρτα

Στο δεύτερο μέρος, επαναλήφθηκε η εικόνα των πρώτων λεπτών του αγώνα με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά στο γήπεδο και να βρίσκει τελικά το γκολ με τον Ποντένσε στο 54’.

Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε άλλη μία γρήγορη εκτέλεση φάουλ και με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά στη γωνία της εστίας του Κοτάρσκι, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 60’ ο Ντεσπόντοφ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει καθώς βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Πασχαλάκη, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε απελπιστικά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ αναγκαστικά ανέβασε τις γραμμές του και προσπάθησε να πιέσει την εστία του Ολυμπιακού. Στο 81’ ο Ζίβκοβιτς έκανε το πλασέ με τη μία μετά από σέντρα του Κωνσταντέλια αλλά ο Πασχαλάκης δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει.

Στο 83’ ο Ελ Κααμπί «κλείδωσε» τη νίκη του Ολυμπιακού με πλασέ στην κίνηση μετά από ασίστ του Ποντένσε στην κόντρα επίθεση. Ο Μαροκινός επιθετικός δεν αρκέστηκε στο ένα γκολ και στο 90’ πέτυχε το τέταρτο τέρμα της ομάδας του, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της σπουδαίας νίκης του συνόλου του Μεντιλίμπαρ για το τελικό 1-4.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (72’ Ότο), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (72’ Σβαμπ), Μουργκ (60’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (86’ Τζίμας), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (60’ Μπράντον).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Μπιανκόν (87’ Ρέτσος), Ροντινέι, Όρτα (79’ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνης (75’ Μασούρας), Ναβάρο (76’ Ελ Κααμπί)