5 το πρωί: Τα επόμενα βήματα των αγροτών – Τα νέα δεδομένα για το μακελειό στη Γλυφάδα – Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο

Συνάντηση έχει σήμερα στη Λάρισα η 15μελής επιτροπή των αγροτών με σκοπό να λάβει αποφάσεις για την κλιμάκωση ή μη των αγροτικών κινητοποιήσεων μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

1

Πως θα κινηθούν οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

  • Η σύσκεψη: Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τους εκπροσώπους του κλάδου να συσκέπτονται προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τη μορφή που θα πάρει ο αγώνας τους, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, σήμερα πρόκειται να λάβει χώρα σύσκεψη της 15μελούς επιτροπής των αγροτών στη Λάρισα.
  • Οι προτάσεις: Νωρίτερα χθες, στη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αγρότες άκουσαν τις προτάσεις της κυβέρνησης, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για τα επόμενα 2+8 χρόνια.
  • Η κλιμάκωση: Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως επικρατεί δυσαρέσκεια αλλά και δυσπιστία έναντι των κυβερνητικών μέτρων, με επικρατέστερο σενάριο να είναι η κλιμάκωση του αγώνα με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα. Μάλιστα, φαίνεται να υπάρχουν σκέψεις αυτό να γίνει ακόμα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
2

Τα νέα δεδομένα για το μακελειό στη Γλυφάδα

  • Αναζητείται το κίνητρο: Το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου αναζητούν οι Αρχές καθώς νέα δεδομένα ανατρέπουν τα αρχικά σενάρια που ήθελαν τον δράστη να εκδικείται την οικογένεια Καρνέση για την απόλυσή του και την εκδίωξή του από το σπίτι που διέμενε.
  • Διευκρινίσεις από την εταιρεία: Με ανακοίνωσή της η ναυτιλιακή εταιρεία διευκρίνισε πως το διαμέρισμα που φαίνεται να διέμενε ο δράστης, δεν άνηκε στην 77χρονη ιδιοκτήτρια της εταιρείας και έτσι δεν θα μπορούσε να τον εκδιώξει. Σχετικά με την απόλυσή του, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι αυτή συνέβη σχεδόν ένα χρόνο πριν, με τον 76χρονο να λαμβάνει αποζημίωση 74.862 ευρώ. Ερωτηματικά προκύπτουν και για την οικονομική κατάσταση του Αιγύπτιου, καθώς είχε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, από τον οποίο διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά του 1,5 εκατομμυρίου.
  • Ποια θα κληθούν για κατάθεση: Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κληθούν για κατάθεση όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης, αλλά και η Δέσποινα Καρνέση, η οποία δεν εμφανίστηκε εχθές Τρίτη στην εταιρεία, με σκοπό να ρίξει φως στην υπόθεση και να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά των Αρχών.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη - Απειλές προς τον πρόεδρο της

  • Οι απειλές: Απειλητικό email με φωτογραφίες των παιδιών του αποκάλυψε πως δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, Δημήτρης Μαρκόπουλος. Εκπρόσωποι των κομμάτων στην Επιτροπή καταδίκασαν ομόφωνα τις όποιες επιθέσεις κατά οικογενειών βουλευτών.
  • Ο Καραμανλής: Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατέθεσε στην επιτροπή, αποφεύγοντας, ωστόσο, να απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις των βουλευτών. Οι τόνοι ανέβηκαν, με τον ΣΥΡΙΖΑ να του καταλογίζει ευθύνες ότι δεν θέσπισε -ως όφειλε- εθνικούς κανόνες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.
  • Ο Καποτόρτο: Με επιστολή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train αρνήθηκε να υπογράψει την κατάθεση του, επικαλούμενος την ποιότητα της διερμηνείας. Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε πως τέτοιου είδους ενέργειες δυσχεραίνουν το έργο της και ενδεχομένως υποκρύπτουν σκοπιμότητες.
4

Το Ελληνικό Δημόσιο στις αγορές

  • Τα επιτόκια: Με την επανέκδοση δυο ομολόγων βγαίνει σήμερα στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, το πρώτο ομόλογο είναι με σταθερό επιτόκιο 3,875% και λήξη στις 15 Ιουνίου 2028, ενώ το δεύτερο με επιτόκιο 4,25% και λήξης στις 15 Ιουνίου 2033.
  • Η αξία της δημοπράτησης: Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Τα ποσά που θα δημοπρατηθούν είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ για τα ομόλογα λήξης 15 Ιουνίου 2028 και έως 200 εκατομμύρια ευρώ για τα ομόλογα λήξης 15 Ιουνίου 2033.
  • Εκτιμήσεις: Παρά ο γεγονός ότι τα επιτόκια συνεχίζουν να κρατούνται υψηλά, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα μειωθούν εντός του τρέχοντος έτους. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, υποχώρησε στο 3,46% από το 3,49% που έκλεισε για τη Δευτέρα, έναντι 2,39% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.
5

Σημαντικές εκτός έδρας νίκες για Ρεάλ και Σίτι στους «16» του Champions League

  • Η Ρεάλ: Παρ’ ότι παρατάχθηκε και πάλι με πολλές και σημαντικές απουσίες, η Ρεάλ πέρασε από την έδρα της Λειψίας (0-1) και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.
  • Η Σίτι: H Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-1 της Κοπεγχάγης και ουσιαστικά σφράγισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Champions League. Τα γκολ για τους πρωταθλητές Ευρώπης πέτυχαν οι Ντε Μπρούινε, Μπερνάρντο Σίλβα και Φόντεν.
  • Η συνέχεια: Η φάση των «16» συνεχίζεται σήμερα, με τις αναμετρήσεις Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου και Παρί – Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr