Μία ημέρα μετά το τριπλό φονικό στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου.

Οι Αρχές δεν έχουν καταλήξει ακόμα αν ήταν οικονομικοί οι λόγοι που «όπλισαν» το χέρι του 76χρονου, καθώς προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Σύμφωνα με τον Βασίλης Λαμπρόπουλο, ο δράστης είχε τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και Ελβετία με το συνολικό ποσό που είχε διακινηθεί να φθάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

«Ουδεμία οικονομική ανάγκη»

Σε ανακοίνωση της η οικογένεια, μεταξύ άλλων, αναφέρει «Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρεία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρεία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οποιαδήποτε σχέση.»

Και προσθέτει, «Εξάλλου, όπως καλώς γνωρίζουμε, ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα

Δεν υπήρχαν κάμερες

Οι 30 εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμα σε σοκ μετά το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στη ναυτιλιακή εταιρία. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κληθούν για κατάθεση όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης, αλλά και η Δέσποινα Καρνέση, η οποία δεν εμφανίστηκε σήμερα Τρίτη, 13/02, στην εταιρεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι κάμερες που υπήρχαν εξωτερικά δεν είχαν καταγραφικό ενώ στο εσωτερικό της εταιρείας δεν υπήρχαν εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο δράστης εισέβαλε στα γραφεία με μία κοντόκανη καραμπίνα και ένα περίστροφο κι έβαψε τα χέρια του με αίμα, σκοτώνοντας την ιδιοκτήτρια Μαρία Καρνέση, τον διευθύνοντα σύμβουλο και σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση, Αντώνη Βλασάκη, κι έναν πρώην καπετάνιο, τον Ηλία Κουκουλάρη, που εργαζόταν στο λογιστήριο της εταιρείας.

Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και τράβηξε τη σκανδάλη, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Εργαζόμενοι που βρίσκονταν το πρωί της Δευτέρας, 12/02, στη ναυτιλιακή εταιρεία, υποστηρίζουν πως είδαν τον 76χρονο να ανεβαίνει στον τέταρτο όροφο και να πηγαίνει στο γραφείο της Δέσποινας Καρνέση. Εκεί βρισκόταν η ίδια με την γραμματέα της.

Ο 76χρονος τότε κλείδωσε μέσα στο γραφείο τις δύο γυναίκες και φεύγοντας πήρε το κλειδί. Όσοι ήταν εκεί θεωρούν πως, με αυτήν τη κίνηση, ήθελε να απομονώσει τις δύο γυναίκες από τα γεγονότα που θα ακολουθούσαν, καθώς ξεκάθαρος στόχος του ήταν η Μαρία Καρνέση. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων, ο 76χρονος Άρης δεν ήθελε να βλάψει κανέναν άλλο πέρα από μέλη της οικογένειας Καρνέση.