Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-1 της Κοπεγχάγης και ουσιαστικά σφράγισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Champions League. Δυο ασίστ και γκολ για τον Βέλγο σταρ και η επιστροφή του στέλνει… μηνύματα κούπας. Μάλιστα, η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει 3+ γκολ σε επτά διαδοχικά παιχνίδια.

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και προσπάθησε να φανεί απειλητική με το… καλησπέρα. Μάλιστα, στο 6ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή , αλλά τόσο ο Ντίας όσο και ο Άκε δεν κατάφεραν από κοντά να βρουν δίχτυα. Πέντε λεπτά ήρθε και το γκολ για την ομάδα του Πεπ. Ο Φόντεν δημιούργησε και ο Ντε Μπρόινε στο πρώτο του φετινό ματς στο Champions Leagueπέτυχε το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί, πως από τα 15 γκολ που πέτυχε ο Ντε Μπρόινε στο Champions League, τα 12 έχουν επιτευχθεί σε νοκ άουτ. Η Σίτι διατήρησε τον έλεγχο, με τους Δανούς να αδυνατούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο δημιουργικό κομμάτι.

Η Σίτι παρά την αποχώρηση του Γκρίλις με τραυματισμό δεν επηρεάστηκε και στο 23ο λεπτό παρά είχε δοκάρι με τον Σίλβα, ενώ στο 29΄ο Χάαλαντ πλησίασε σε ένα εντυπωσιακό τέρμα. Μπορεί η ομάδα του Πεπ να έδινε την αίσθηση ότι θα έφτανε σε ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο ένα σοβαρό λάθος του Έντερσον έφερε τα πάνω – κάτω. Ο Βραζιλιάνος έκανε την γκάφα και ο Μάγκνους Μάτσον με τρομερό τελείωμα έγινε ο πρώτος Δανός που σκόραρε στο ντεμπούτο του στο Champions League. H Κοπεγχάγη προσπάθησε να παίξει με το μυαλό των Άγγλων, ωστόσο μια φάση ήταν αρκετή για να επανέλθει η… τάξη. Ο Ντε Μπρόινε με δόση τύχης στο 45+1’ έβγαλε στον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος με τρομερό «τσίμπημα» διαμόρφωσε το 2-1.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και μπορεί οι Δανοί να μπήκαν ορεξάτοι, αλλά δεν είχαν την ουσία. Στο 54’ ο Ντε Μπρόινε νικήθηκε από τον Γκραμπάρα, όπως και λίγο αργότερα ο Χάαλαντ. Η κατοχή για τους Αγγλους έφτασε στο 76%, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να κάνει ιδανική διαχείριση του ματς και να παίρνει χωρίς κόπο ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. H Σίτι έψαξε μέχρι το τέλος ένα τρίτο τέρμα, δεν το βρήκε με τον Χάαλαντ στις καθυστερήσεις σε μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία, αλλά ήρθε με τον Φόντεν. Ο Ντε Μπρόινε λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα μοίρασε ιδανικά και ο νεαρός Άγγλος διεθνής… έστειλε την ομάδα του στους «8».