Παρ’ ότι παρατάχθηκε και πάλι με πολλές και σημαντικές απουσίες, η Ρεάλ πέρασε από την έδρα της φιλότιμης Λειψίας (1-0) και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος, ο Μάρκο Ρόζε έκανε μόλις μια αλλαγή, με τον Μοχάμεντ Σιμακάν να παίρνει την θέση του Κέβιν Καμπλ, αλλάζοντας το αγαπημένο του 4-2-2-2 σε 3-5-2 για την περίσταση.

Με υπηρεσιακό κεντρικό αμυντικό δίδυμο Ορελιέν Τσουαμενί – Νάτσο και τον Μπραΐμ Ντίαθ σε ρόλο επιτελικού ο Κάρλο Αντσελότι, ελέω των απουσιών Ρούντιγκερ – Αλάμπα – Μιλιτάο και Τζουντ Μπέλινγκχαμ αντίστοιχα.

Το γκολ σημειώθηκε στο τρίτο λεπτό του δευτέρου μέρους, όταν ο Μπραΐμ, ο οποίος πάντα ανταποκρίνεται όταν ξεκινάει βασικός, ξεπέρασε εξαιρετικά τρεις αντιπάλους και, με curler κλάσης από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Πέτερ Γκούλασι για να δώσει προβάδισμα στη Βασίλισσα.

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Γκούλασι – Κλόστερμαν, Όρμπαν, Σιμακάν – Χένριχς (75’ Χαϊντάρα), Ράουμ, Σλάγκερ (90’ Καμπλ), Ντάνι Όλμο (75’ Ελμάς), Τσάβι Σίμονς – Οπέντα (75’ Πόουλσεν), Σέσκο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Καρβαχάλ, Τσουαμενί, Νάτσο, Μεντί – Βαλβέρδε, Κρόος, Καμαβινγκά – Μπραΐμ Ντίαθ (84’ λ. τρ. Λούκας Βάθκεθ) – Ροντρίγκο (84’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ.