5 το πρωί: Το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα – Η συνάντηση των αγροτών με τον Μητσοτάκη – Η πρόκριση της Εθνικής πόλο γυναικών

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός της εισβολής 76χρονου άνδρα χθες το πρωί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα. Ο άνδρας, ο οποίος εργαζόταν για χρόνια στη συγκεκριμένη εταιρία, σκότωσε τρεις ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

1

Φονικό με τέσσερις νεκρούς σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα

  • Ο τραγικός απολογισμός: Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και ο 76χρονος δράστης αιγυπτιακής καταγωγής που αυτοκτόνησε, μετά από την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας. Ο λόγος για την 77χρονη Μαρία Καρνέση, συνιδιοκτήτρια της εταιρείας, τον διευθύνοντα σύμβουλο και γαμπρό της, Αντώνη Βλασσάκη, καθώς και τον πολύ στενό συνεργάτη τους και πρώην καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη.
  • Τι όπλισε το χέρι του δράστη: Ο δράστης ήταν επιστάτης της οικογένειας Καρνέση, για την οποία εργαζόταν τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες. Ο ίδιος μετά την απόλυσή του αλλά και την απόφαση της οικογένειας να τον «βγάλουν» έξω από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει, πήρε τον δρόμο της εκδίκησης.
  • Η ανακοίνωση της οικογένειας: Λίγες ώρες μετά το τριπλό φονικό, ο Σπύρος Καρνέσης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δήλωσε συντετριμμένος από το τραγικό γεγονός που έπληξε την οικογένεια του, με τον ίδιο να ζητά να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.
2

Σήμερα στις 12 το προγραμματισμένο ραντεβού Μητσοτάκη- αγροτών

  • Η συνάντηση: Φτάνει στο τέλος της η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτών. Ο Πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τους 15 εκπροσώπους των αγροτών σήμερα, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το πολυσυζητημένο τετ α τετ που θα καθορίσει την έκβαση των κινητοποιήσεων.
  • Η επόμενη μέρα: Οι αγρότες θα βρεθούν ενώπιων του Πρωθυπουργού με συγκεκριμένα αιτήματα στην ατζέντα τους. Ωστόσο, αν αυτά δεν ικανοποιηθούν εμφανίζονται έτοιμοι να κλιμακώσουν τις δράσεις τους, έχοντας προειδοποιήσει ακόμα και για πιθανό «κλείσιμο της χώρας».
  • Τα μπλόκα: Αγρότες της Καρδίτσας εμφανίστηκαν χθες με τα τρακτέρ τους στη στα Φάρσαλα, όπου πέταξαν σανό και γάλα σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για το αυξημένο κόστος παραγωγής. Παρόμοια σκηνικά εκτυλίχθηκαν και στη κεντρική πλατεία της Σπάρτης, ενώ αγρότες του Κιλκις επιχείρησαν να φτάσουν στο τελωνείο των Ευζώνων παρακάμπτοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Φάκελος παγιδευμένος με εκρηκτικά στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

  • Η εκκένωση: Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, καθώς ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. Αμέσως, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή και εκκένωσαν το κτήριο. Όσοι βρίσκονταν εντός του κτιρίου αποχώρησαν από την πίσω είσοδο.
  • Ο φάκελος: Όπως αποδείχτηκε, ο φάκελος ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά και θα έσκαγε μόλις κάποιος τον άνοιγε. H παραλήπτρια δικαστική λειτουργός πήρε στα χέρια της τον επίμαχο φάκελο, υποθέτοντας αρχικά πως στο εσωτερικό του βρίσκεται ημερολόγιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ωστόσο, το περιεχόμενο κίνησε τις υποψίες της και αποφάσισε να δώσει τον φάκελο προς διερεύνηση – κάτι που φαίνεται πως αποδείχθηκε σωτήριο. Οι άνδρες του ΤΕΕΜ ανέλαβαν δράση και εξουδετέρωσαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.
  • Οι έρευνες: Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που ανέλαβε τις έρευνες εξετάζει τυχόν ομοιότητες στη συνδεσμολογία και την εκρηκτική ύλη με εκρηκτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν σε παλιότερες υποθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι βομβιστική επίθεση στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης είχε σημειωθεί και στις 14 Μαΐου του 2010.
4

Σύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

  • Πότε λήγει η προθεσμία: Στην τελική ευθεία βαίνει η σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με τα τερματικά POS. Ήδη η ΑΑΔΕ προχώρησε σε αποστολή ενημερωτικού e-mail κατά το οποίο ενημερώνει 15.000 επιχειρήσεις για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν. Η προθεσμία εκπνέει την 29η Φεβρουαρίου.
  • Αυστηρά πρόστιμα: Για όσους δεν συμμορφωθούν με το νέο πλαίσιο αναμένονται «τσουχτερά» πρόστιμα. Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική τροπολογία που θα προβλέπει την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσες εταιρείες διάθεσης τερματικών δεν προχωρήσουν εγκαίρως στην αναβάθμιση των λογισμικών τους.
  • Τι αλλάζει: Από την 1η Μαρτίου, όταν ο πελάτης αγοράζει ένα προϊόν ή μία υπηρεσία και πληρώνει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, τότε η απόδειξη με το ποσό πληρωμής διαβιβάζεται αυτόματα στην ΑΑΔΕ
5

Στους «4» του κόσμου η Εθνική πόλο γυναικών

  • Η πρόκριση: Το εισιτήριο για την τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, για πρώτη φορά μετά το 2011, πήρε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών της χώρας μας.
  • Η νίκη: Για να φτάσει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου, η Εθνική πόλο απέκλεισε με 14-12 την Ιταλία στον προημιτελικό.
  • Το επόμενο εμπόδιο: Πλέον η εθνική μας καλείται να αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, με την νικήτρια ομάδα να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr