Το πρωί της Δευτέρας ένας 70χρονος εισέβαλε σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα και άνοιξε πυρ σε υπαλλήλους σκορπώντας τον τρόμο. Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ να τραυματιστούν θανάσιμα τρεις άνθρωποι.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA λίγο αργότερα ο Αιγύπτιος έβαλε τέλος στη ζωή του με την καραμπίνα που κρατούσε.

Το χρονικό του μακελειού

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο δράστης μπήκε στο κτήριο από το πάρκινγκ χρησιμοποιώντας την κάρτα που είχε όσο δούλευε στο κτήριο και έκρυψε το όπλο του μέσα σε μια σακούλα. Έπειτα ανέβηκε στους ορόφους του κτηρίου.

Από τα πρώτα του πυρά σκοτώθηκαν δύο άνδρες και στη συνέχεια ανέβηκε στο δεύτερο όροφο όπου συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και απέκλεισε την περιοχή, ενώ το «Ασκληπιείο Βούλας» ήταν σε αναμονή για τους τραυματίες. Κάποιοι κατάφεραν να βγουν από το κτήριο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικές αρχές μπήκαν στο κτήριο.

Ο δράστης βρέθηκε νεκρός στο πάρκινγκ με καραμπίνα δίπλα του και φέρεται να αυτοκτόνησε.

Το προφίλ του δράστη

Ο δράστης είναι 70 ετών, πρώην επιστάτης και απολυμένος της ναυτιλιακής εταιρείας, με καταγωγή από την Αίγυπτο. Δούλευε επί σειρά ετών στην εταιρεία και απολύθηκε πρόσφατα. Αυτό του επέτρεπε να γνωρίζει καλά το κτήριο στο οποίο εργαζόταν και φέρεται να είχε κρατήσει την κάρτα εισόδου του.

Φωτογραφίες από το σημείο

Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στην Γλυφάδα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αποκλεισμένο ήταν το σημείο από τους ανθρώπους της αστυνομίας (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Οι αστυνομικοί ερευνούσαν την περιοχή γύρω από τα γραφεία (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ βρέθηκαν από νωρίς στο σημείο (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ασθενοφόρα και περιπολικά είχαν κυκλώσει το κτήριο (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)