Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών πήγε στην Ντόχα με τον αέρα της τρίτης καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη και με το θριαμβευτικό 14-12 επί της Ιταλίας προκρίθηκε στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

Το 3-0 στη διάρκεια του πρώτου οκταλέπτου αποδείχθηκε κομβικής σημασίας για το υπόλοιπο του παιχνιδιού, καθώς οι διεθνείς πολίστριες απέκτησαν αυτοπεποίθηση, διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα κι άντεξαν στην πίεση που άσκησαν ανά διαστήματα οι αντίπαλές τους.

Με καλό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω η Εθνική έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα στο 7-3 κι αφότου η Νίνου διαμόρφωσε το 8-5 η δουλειά κόντρα στη «σετερόζα» απλουστεύτηκε. Την κράτησε τη «γαλανόλευκη» η αποτελεσματικότητα στην επίθεση, ιδίως σε ευνοϊκές συνθήκες, με αποτέλεσμα ακόμη κι όταν οι Ιταλίδες μείωναν κάπως να δίδεται η κατάλληλη απάντηση (11-7, 12-9).

Με Ουγγαρία για μια θέση στον τελικό

Πλήγμα αναμφίβολα η αποβολή με κόκκινη κάρτα της Ξενάκη, σε κερδισμένο μάλιστα πέναλτι, καθώς η Αλεξία Καμμένου δεν θα την έχει στη διάθεσή της για τη μεγάλη μάχη της προσεχούς Τετάρτης (14/2) απέναντι στην Ουγγαρία με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Η αντίπαλος της Ελλάδας πέταξε εκτός διοργάνωσης την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ολλανδία με νίκη 13-12 στα πέναλτι. Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί και στις 5 Γενάρη, τότε που η Εθνική είχε επιβληθεί 14-12 στη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού. Το βέβαιο είναι πλέον πως η Εθνική θα διεκδικήσει άλλο ένα μετάλλιο.

Στον άλλο ημιτελικό του Παγκοσμίου θα διασταυρωθούν η Ισπανία (12-9 τον Καναδά) με τις Ηνωμένες Πολιτείες (10-9 την Αυστραλία).

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 4-4, 5-3

Ιταλία: Κοντορέλι, Ταμπάνι 2, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι 2, Μπετίνι 2, Πικότσι 3, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Μαρλέτα, Κοτσέρε 1, Βιακάβα, Μπανκέλι.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 5, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.