Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός της εισβολής του ενόπλου σήμερα το πρωί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη ζωή τους έχασαν από τις σφαίρες του 70χρονου Αιγύπτιου η 67χρονη ιδιοκτήτρια της εταιρείας, ο συνιδιοκτήτης και διαχειριστής και ένας πρώην καπετάνιος, υπάλληλος της εταιρείας.

Το τέταρτο θύμα είναι ο δράστης, ο οποίος αυτοκτόνησε και βρέθηκε από τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ με την καραμπίνα δίπλα του στο υπόγειο του κτιρίου.

Ο 70χρονος αιγυπτιακής καταγωγής είχε απολυθεί πρόσφατα από την εταιρεία, όπως κατέθεσαν άλλοι εργαζόμενοι. Αυτή την ώρα γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού. Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται αργότερα από την Ελληνική Αστυνομία.

«Χτύπησε στοχευμένα τα αφεντικά»

Μία εργαζόμενη στην εταιρεία μιλώντας στους δημοσιογράφους περιέγραψε όσα έγιναν. «Ήμασταν στα γραφεία μας. Δουλεύαμε κανονικά. Ακούσαμε πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι είναι. Εγώ ήμουν στον πρώτο και αυτό έγινε στον δεύτερο. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιο στην καταγωγή, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό».

Στη συνέχεια αποκάλυψε: «Ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς, μόνο τα αφεντικά. Χτύπησε στοχευμένα αυτούς».

Ο δράστης είχε μαζί του δύο όπλα. «Κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα revolver. Εγώ τον είδα λίγο γιατί φοβόμουν. Καραμπίνα κρατούσε, αλλά απ’ ότι μου είπαν τα παιδιά έβγαλε και ένα revolver» ανέφερε η εργαζόμενη.

Σε ερώτηση για το πώς έζησε εκείνη όσα συνέβησαν δήλωσε: «Εγώ δεν έκανα τίποτα. Ήμουν κάτω από το γραφείο μου και περίμενα να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Μετά μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν έξω. Δεν είδα κάτι άλλο».