Tην παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα, η οποία έχει την εποπτεία των ερευνών για την προστασία των ζώων προκάλεσε η θανάτωση τεσσάρων αλόγων στην περιοχή της Σαμαρίνας Γρεβενών.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της προς την αρμόδια εισαγγελία πρωτοδικών ζητά να διενεργηθούν οι νόμιμες ενέργειες προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων και εντοπισμό των δραστών σχετικά με την θανάτωση των τεσσάρων (4) αλόγων στην περιοχή Σαμαρίνας Γρεβενών.

Τα λόγια του ιδιοκτήτη

Μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στις εικόνες που τον συγκλόνισαν και τον έκαναν να παγώσει για λίγα λεπτά, καθώς όπως είπε ποτέ δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα έρθει αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση.

«Ήρθα εδώ πάνω να ταΐσω τα ζώα και βρίσκω την τροφή αφάγωτη. Τέσσερα άλογα, τα πυροβόλησαν. Τα τραβήξανε με το αυτοκίνητο, τα βάλανε σε μια γωνιά εκεί και τα ξεκοκαλίσανε. Ο κόσμος έχει ξεφύγει. Χθες το βράδυ ή προχθές έγινε. Έχει κάποιες περιφράξεις (ο στάβλος) που μπορούν να φυλαχτούν τα άλογα, αλλά είναι ανοιχτή η πόρτα για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν. Αυτοί τα στρίμωξαν, κλείσανε εκεί την πόρτα και τα πυροβόλησαν μέσα στην περίφραξη», είπε αρχικά ο ιδιοκτήτης περιγράφοντες τις πρωτόγνωρες εικόνες που αντίκρισε.

«Έβγαλαν τα πόδια, έβγαλαν τα κρέατα από τη σπονδυλική στήλη και τα πήρανε. Τα πήραν για φαγητό τώρα, δεν ξέρω. Πήραν τα μπούτια τα μπροστινά, τις πλάτες. Ένα σφαγείο, ένα μακελειό. Μιλάμε τέτοιο πράγμα ούτε τα αγρίμια. Δεν έχω δει ξανά τέτοιο πράγμα», συμπλήρωσε.