5 το πρωί: Η μαφιόζικη εκτέλεση στον Νέο Κόσμο – Ο ανένδοτος Βορίδης – Το «αρρωστημένο» ποδόσφαιρο

Ενόσω οι ζυμώσεις στην πολιτική ζωή του τόπου εξακολουθούν να είναι έντονες, η κοινωνία σοκαρίστηκε με τον τρόπο εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

1

Βγήκε από τη μέση στέλεχος της Greek Mafia

  • Συμβόλαιο θανάτου: Άλλο ένα μέλος του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα δολοφονήθηκε στον Νέο Κόσμο. Ξημερώματα της Κυριακής εκτελέστηκε έξω από πρατήριο καυσίμων ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, ο οποίος μόλις είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του κι ετοιμαζόταν να φύγει. Το θύμα δέχθηκε πάνω από 80 πυροβολισμούς χωρίς να προλάβει ν’ αντιδράσει.
  • Η ταυτότητα του θύματος: Ο 44χρονος είχε βαρύ παρελθόν. Μάλιστα το 2018 είχε δεχθεί κι άλλη δολοφονική επίθεση έξω από γραφεία πετρελαϊκής εταιρείας στον Πειραιά. Τότε το όπλο των δραστών είχε μπλοκάρει, ενώ ο ίδιος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε καταφέρει να γλιτώσει με τραύματα στα χέρια και στα πόδια. Στο όχημά του εντοπίστηκαν όπλα που όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν.
  • Το σχέδιο εκτέλεσης: Όπως κατεγράφη σε κάμερα ασφαλείας, δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους στάθμευσαν το δικό τους όχημα δίπλα σε αυτό του Ζαμπούνη και με οπλισμένα καλάζνικοφ άρχισαν να πυροβολούν ακατάπαυστα. Ο ένας άδειασε δύο γεμιστήρες, προτού ανοίξει την πόρτα του οδηγού και δώσει τη χαριστική βολή με περίστροφο. Το συμβόλαιο θανάτου εκπληρώθηκε σε 39 δεύτερα.
2

Γιατί ο Μητσοτάκης φέρνει τώρα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

  • Η ρελάνς του Μητσοτάκη: Αν και ο Πρωθυπουργός είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα καθυστερήσει αρκετά, επιφύλαξε μια ανατροπή. Η επίσπευση αυτή των εξηγήσεων και κατόπιν των διαδικασιών στο Κοινοβούλιο είχε ως βάση τις εισηγήσεις συνεργατών του ότι η κυβέρνηση διαθέτει τη δυναμική να επιταχύνει μία ριψοκίνδυνη πρωτοβουλία και ότι θα έχει και τον χρόνο να απορροφήσει τις όποιες αντιδράσεις έως τις Ευρωεκλογές.
  • Η ενημέρωση των βουλευτών: Φυσικά θα πρέπει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου να καμφθούν όσες περισσότερες αντιστάσεις διαφωνούντων βουλευτών της ΝΔ είναι εφικτό. Γι’ αυτό κι έχει ανατεθεί στον γραμματέα της ΚΟ, Σταύρο Καλαφάτη, να οργανώσει την ενημέρωση από τον Ακη Σκέρτσο, ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου. Παράλληλα και σε χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος θα προγραμματιστεί μία συνεδρίαση της ΚΟ για ενημέρωση και συζήτηση με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Αμετακίνητος ο Βορίδης: Βέβαια ο υπουργός Επικρατείας δεν είναι εξ αυτών που πείθονται ό,τι κι αν ακούει. Πρόκειται μάλιστα, αν χρειαστεί να διευκολύνει την κυβέρνηση και να αποχωρήσει από το υπουργικό σχήμα, καθώς «δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι, θα αναλάβει κάποιος άλλος, συμβαίνουν αυτά στις δουλειές», όπως δήλωσε σχετικώς στο Βήμα της Κυριακής. Διευκρίνισε δε ότι «η φροντίδα όλων μας, και η δική μου, είναι να μην προκαλέσουμε κυβερνητική κρίση». Άρα δεν υπάρχει διάθεση να οπισθοχωρήσει, τηρώντας τις δικές του κόκκινες γραμμές.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Πολύ λεπτές οι ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Ντρίμπλα από Κασσελάκη: Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με την προσπάθεια του Στ. Κασσελάκη να κατευνάσει τις αντιδράσεις που σηκώθηκαν στο άκουσμα της κομματικής πειθαρχίας που επέβαλε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Εξ αυτών που είχαν προβάλει αντίρρηση ήταν και ο Παύλος Πολάκης, τον οποίο ο πρόεδρος του κόμματος εμμέσως πλην σαφώς ευχαρίστησε που τον έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν δεν είχα γνωρίσει τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα εδω», είπε σχετικώς.
  • Τα ανοικτά μέτωπα: Φυσικά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη να τακτοποιήσει αρκετές εκκρεμότητες. Άλλωστε παραμονές της ΚΕ είδε τον Διονύση Τεμπονέρα να καταθέτει κείμενο-πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός Μετώπου Δημοκρατίας και τα τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Κώστα Ζαχαριάδη, Γιάννη Ραγκούση και Θανάση Θεοχαρόπουλο να προκρίνουν τη μετακίνηση από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ο ίδιος δεν απορρίπτει οτιδήποτε, αλλά την ίδια ώρα υψώνει ασπίδα προστασίας για τις δικές του γραμμές, επιμένοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει ο προοδευτικός πόλος έναντι της ΝΔ.
  • Ορόσημο το Συνέδριο: Για τον Στ. Κασσελάκη το Συνέδριο στα τέλη του Φλεβάρη είναι ένα κομβικό check point της προεδρικής θητείας του. Αν και διαψεύδει κάθε σενάριο που τον θέλει να παραιτείται εφόσον το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν είναι θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει καλά ότι πρώτα θα πρέπει να βγει αλώβητος από τη μεγάλη εσωτερική πλατφόρμα επανατοποθέτησης του κόμματος, έχοντας στήσει στέρεες βάσεις για το άμεσο και απώτερο μέλλον.
4

Η Δανία έχει νέο βασιλιά

  • Η ώρα του νέου μονάρχη: Υπό τις επευφημίες χιλιάδων Δανών πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή διαδοχής στον θρόνο από τη μητέρα στον γιο. Ο Φρειδερίκος Ι’ είναι πλέον ο εστεμμένος βασιλιάς της χώρας, διαδεχόμενος την απερχόμενη βασίλισσα Μαργαρίτα. Η τελευταία είχε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της ενημερώσει για την απόφασή της να παραιτηθεί των αξιωμάτων παραχωρώντας τη θέση της στον πρωτότοκο.
  • Η έξοδος στο μπαλκόνι και το φιλί: Ο νέος βασιλιάς Φρειδερίκος έδωσε όρκο πίστης και ζήτησε από την οικογένειά του να τον πλαισιώσει στην πρώτη εμφάνισή του υπό τον νέο του ρόλο. Στο πλάι του η σύζυγός Μαίρη και τα τέσσερα παιδιά τους, Κρίστιαν, Ισαβέλλα, Βίνσεντ και Τζόζεφιν. Ο βασιλιάς Φρειδερίκος και η βασίλισσα Μαίρη αντάλλαξαν κι ένα θερμό φιλί, ως απάντηση στις φήμες περί διαζυγίου ταυτόχρονα με εξωσυζυγική σχέση του νέου βασιλιά.
  • Ο νέος διάδοχος: Τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε πάνω του και ο Πρίγκιπας Κρίστιαν, ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά Φρειδερίκου, ο οποίος έγινε επισήμως πια ο νέος διάδοχος του στέμματος.
5

Νέα απόπειρα αλλοίωσης πρωταθλήματος

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr