Καμία αμφισβήτηση δεν επιδέχεται η επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Κηφισιάς με 3-2 στην Καισαριανή για τη 18η αγωνιστική της Super League. Κόντρα σε θεούς και δαίμονες οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν ν’ αντέξουν και με το γκολ του Γιουσέφ ελ Αραμπί να επιβληθούν των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν προηγηουμένως ισοφαρίσει σε 2-2.

Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ θα είχε ένα άνετο πέρασμα από την έδρα των νεοφώτιστων, αν δεν είχαν προκύψει διαιτητικές αποφάσεις που λίγο έλειψε να της στερήσουν τους βαθμούς της δίκαιης νίκης.

Από τη μία όμως η αποβολή του Ρέτσου με δύο κίτρινες κάρτες στο πρώτο μισό της αναμέτρησης κι από την άλλη η επιλεκτική χρήση του βίντεο γέννησαν συνθήκες αδικίας εις βάρος του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά ο Μαροκινός γκολτζής και οι υπόλοιποι εννέα που βρίσκονταν στο γήπεδο δεν λύγισαν φτάνοντας στο πολύτιμο 3-2 στο 85′.

Ο Γιώργος Μασούρας μ’ ένα ασύλληπτο σουτ στο 11′ και ο Φραν Ναβάρο, ανοίγοντας προσωπικό λογαριασμό στο 39′, είχαν φέρει τους Πειραιώτες σε θέση ισχύος, προτού ακολουθήσει η κόκκινη στον Ρέτσο, η μείωση του σκορ από τον Μιλίσεβιτς στο 44′, με σουτ εκτός περιοχής, και το 2-2 από το πέναλτι του Οζέγκοβιτς στο 64′.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες οι «ερυθρόλευκοι» δεν εγκατέλειψαν ποτέ τη μάχη που είχαν να δώσουν. Βρήκαν δύο γκολ που ακυρώθηκαν (ένα πριν από το 2-2 κι ένα μετά), δεν πήραν πέναλτι σε τράβηγμα του Ροντινέι γιατί κατά το VAR είχε προηγηθεί οφσάιντ κι εν τέλει λυτρώθηκαν από την κεφαλιά του Αραμπί. Σ’ αυτήν την περίπτωση ουδείς ήταν εφικτό να ανακαλύψει κάτι το μεμπτό για να μην κατακυρώσει το τέρμα.

Κηφισιά: Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Γκόμπελιτς, Μιλίτσεβιτς, Πέιος, Ιπαλίμπο (97′ Νίνης), Ίλιεφ (65′ Κλωναρίδης – 78′ Κωνσταντακόπουλος), Σάντος, Οζέγκοβιτς, Μπιφούμα

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι (84′ Μαρτίνς), Ρέτσος, Μπιανκόν, Κίνι, Καμαρά (83′ Αλεξανδρόπουλος), Καρβάλιο, Φορτούνης (89′ Ορτέγα), Μασούρας, Ποντένσε (46′ Ντόη), Ναβάρο