Επί ποδός η Ελληνική Αστυνομία σε Ελλάδα αλλά και Αλβανία για τον εντοπισμό του 37χρονου δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Γκάζι, ενώ σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στην ανάκριση θα προσαχθεί για να απολογηθεί  ο συγκατηγορούμενός του, 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ήταν συνοδηγός στο όχημα και ήδη του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σωρεία βαρύτατων αδικημάτων

Ο 33χρονος είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον πέντε ποινικές υποθέσεις για τις οποίες του έχουν αποδοθεί αδικήματα όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη,   ληστεία, κλοπές, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί όπλων,  διακίνηση παράτυπων μεταναστών αλλά και διακίνηση ναρκωτικών.

Μεταξύ άλλων το 2015 στην Αθήνα κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη, ενώ το 2019 απασχόλησε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές.

Ο κατηγορούμενος, νωρίτερα, το 2010, φέρεται να μετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και για το αδίκημα αυτό του είχαν απαγγελεθεί κατηγορίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Τελευταία φορά είχε συλληφθεί το 2019,  από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, και ενώ βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα αυτό της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

«Η υπερσπιστική θέση»

Χθες, μίλησε στην ΕΡΤ η δικηγόρος του Σταματία Μάρκου που έχει αναλάβει τον 33χρονο, επισημαίνοντας ότι δεν αποδέχεται την πρόκληση οποιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, ενώ διαχώρησε τη θέση του πελάτη της από τον άνδρα που αναζητείται ως ο «πιστολέρο».

«Δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου»

Όπως είπε η κα Μάρκου ο εντολέας της «από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής. Κατέθεσε το τι ακριβώς είχε συμβεί κατά την επίδικη ημέρα και ώρα. Διαχώρισε ρητά τη θέση του ότι όχι μόνο δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου, όχι μόνο δεν αποδέχεται την πρόκληση οιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, πολλώ μάλλον το αποτέλεσμα αυτό που έχει προκληθεί. Από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν στη διάθεση των διωκτικών αρχών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής και θα παραμείνει έτσι έως το τέλος».

 Και στην Αλβανία καταζητείται ο 37χρονος πιστολέρο

Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο ο σκληρός Αλβανός κακοποιός που πυροβόλησε τους τρεις νεαρούς στο Γκάζι, να έχει διαφύγει στην Αλβανία εξετάζουν οι Αρχές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι ο 37χρονος κακοποιός που καταζητείται είχε ελεγχθεί από αστυνομικούς 4 ώρες πριν το αιματηρό επεισόδιο

Ο καταζητούμενος πιστολέρο έχει κατηγορηθεί στη χώρα μας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και κλοπές. Σύμφωνα με αλβανικά μέσα, έχει μπει φυλακή για δέκα χρόνια στην Αλβανία, γιατί πυροβόλησε τρεις αστυνομικούς. Αποφυλακίστηκε πριν ακριβώς από ένα χρόνο.