Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Γκάζι, έξω από γνωστό κλαμπ.

Σύμφωνα μάλιστα με τα νεότερα στοιχεία, η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει το όχημα από το οποίο προήλθαν οι πυροβολισμοί με συνέπεια να τραυματιστούν οι τρεις άνδρες.

Όπως διαπιστώθηκε σχετικώς, πρόκειται για ενοικιαζόμενο τζιπ μέσω γνωστής αλυσίδας leasing. Γι’ αυτό και πλέον θεωρείται θέμα χρόνου να διασταυρωθούν τα στοιχεία στα οποία είχε παραχωρηθεί και κατ’ επέκταση να γίνει γνωστό το «ποιόν» των δύο ατόμων που επέβαιναν στο ανθρακί Range Rover κι άνοιξαν πυρ.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι έμπειροι αστυνομικοί που «τρέχουν» την έρευνα έχουν συγκεντρώσει βιντεοληπτικό υλικό τόσο από το σημείο της συμπλοκής όσο και τη γύρω περιοχή προκειμένου να καταγράψουν την πορεία του οχήματος. Επίσης έχουν στα χέρια τους γενετικό υλικό ενός εκ των δραστών.

Εξετάζεται πλέον η εκδοχή οι δράστες να είναι άτομα που παρέχουν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά.

Οι αστυνομικοί θα συλλέξουν καταθέσεις από τους τραυματίες μόλις οι γιατροί το επιτρέψουν. Ανάλογα θα συμβεί με γείτονες και αυτόπτες μάρτυρες. Υπάρχει μαρτυρία κι εξετάζεται, σύμφωνα με την οποία πριν από τους πυροβολισμούς προηγήθηκε ένταση μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας τραυματίας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα θύματα της επίθεσης, ο 28χρονος που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς τα πυρά τούς τραυμάτισαν πιο ελαφρά.

Το σκηνικό του τρόμου

Το επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 7 το πρωί. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα σκουρόχρωμο τζιπ στάθμευσε μπροστά από κλαμπ και οι τουλάχιστον δύο επιβαίνοντες άρχισαν να πυροβολούν από πολύ κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο περιστατικό ενεπλάκησαν μια παρέα ανδρών από την Κρήτη, που διασκέδαζαν στην περιοχή,  και δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

«Βρέθηκαν στο λάθος σημείο»

«Βρέθηκαν στο λάθος σημείο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο… έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Τα παιδιά είχαν ανέβει για το μπάτσελορ φίλου τους και σήμερα πιθανότατα θα γύρναγαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά», ανέφερε συγγενής ενός εκ των τραυματιών στο MEGA.