Έρευνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακόμα και στα σύνορα πραγματοποιούν τα στελέχη της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του ατόμου που πυροβόλησε νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου εν ψυχρώ τρία άτομα στο Γκάζι, ενώ την ίδια στιγμή στα «χέρια» των αστυνομικών βρίσκεται ο 33χρονος συνεργός του από την Αλβανία.

Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη του δράστη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο 33χρονος συνελήφθη χθες το βράδυ μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Ο 33χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορα αδικήματα όπως κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς κ.α. ενώ «βαρύ» είναι το «βιογραφικό» και του αλλοδαπού που αναζητείται για τους πυροβολισμούς με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να θεωρούν ότι έχει πάρει μέρος στη δολοφονία 40χρονου άνδρα τον περασμένο Μάρτιο σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία και στη συνέχεια, αφού είχε διαφύγει της σύλληψης, είχε βρει καταφύγιο στην Αλβανία.

Βρέθηκε και το τζιπ

Επίσης εντοπίστηκε στα βόρεια προάστεια και το τζιπ στο οποίο επέβαιναν στο Γκάζι.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τους πυροβολισμούς οι δράστες είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες του οχήματος και είχαν τοποθετήσει πλαστές σε μια προσπάθεια να μην εντοπιστούν.

Το όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για ανεύρεση αποτυπωμάτων και δειγμάτων γενετικού υλικού αλλά και στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στον εντοπισμό και τη σύλληψη του «πιστολέρο» ο οποίος, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, δεν αποκλείεται και να έχει βρει καταφύγιο κάπου στην Αττική περιμένοντας να «ατονήσουν» οι έρευνες για να καταφέρει να διαφύγει προς την Αλβανία.

Τι είπε ο συλληφθείς στους αστυνομικούς

«Ηταν ένας καβγάς του δρόμου. Εγώ έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 33χρονος, ενώ αρνήθηκε πως γνωρίζει πού βρίσκεται ο συνεργός του. «Δεν ξέρω πού είναι ο άλλος», φέρεται να είπε.