Τα όσα έγιναν στο Γκάζι νωρίς το πρωί του Σαββάτου 16/12, που οδήγησαν στο νοσοκομείο τρεις Κρητικούς, περιέγραψε στο Star μέλος της παρέας τους.

«Ήθελε να σκοτώσει. Δηλαδή, ούτε καν έπαιξε να τραυματίσει, να παίξει έστω στο πόδι. Πήγε στο κεφάλι κατευθείαν. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ήταν εκεί. Είναι θαύμα που ζουν τα παιδιά. Εμείς διασκεδάζαμε όμορφα και ωραία. Εκεί στο συμβάν, μαζευόμασταν να φύγουμε, γιατί πετούσαμε το πρωί. Εκείνη τη στιγμή, το ένα από τα παιδιά είπε ένα «ε», αλλά δεν ήταν προς το μέρος τους. Εκείνη, λοιπόν, τη στιγμή, περνούσαν αυτοί με το αυτοκίνητο και νόμιζαν ότι φώναξε σε αυτούς» είπε στο Star.

Και συνέχισε: «Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο. Πήγανε προς τη μεριά αυτού του παιδιού. Τους είπε το παιδί «δεν αναφέρθηκα σε εσάς, όλα καλά». Μετά πήγαν ο […] με τον […] πιο κοντά σε αυτούς. Εκεί, μετά, δεν ξέρω αν ειπώθηκε κάτι. Ο ένας από τους δύο χτύπησε τον […] και μετά οι άλλοι δύο του επιτέθηκαν. Μετά, έβγαλε το πιστόλι κι άρχισε και πυροβολούσε.

Το πρώτο πράγμα που έκανα με το που είδα τους άλλους κάτω, ήταν να δω την πινακίδα. Μετά αυτοί πήραν το αμάξι και εξαφανίστηκαν. Έστριψαν δεξιά και έφυγαν. Όπως άκουσα τον έναν να μιλάει δεν ήταν Έλληνες. Πιστεύω ήταν ή Αλβανοί ή Γεωργιανοί, Ρωσοπόντιοι κάτι τέτοιο μου φανήκανε. Αν κάναμε ένα, δύο βήματα ακόμα, μπορεί να πυροβολούσαν και εμάς. Και δεν ήμασταν μόνο εμείς. Ήταν και άλλος κόσμος που έφευγε. Τριάντα με σαράντα άτομα ήταν σίγουρα έξω».

Το βαρύ παρελθόν των δραστών

Η Αστυνομία ψάχνει κακοποιούς ως βασικούς υπόπτους που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κακουργήματα.

Σύμφωνα με το χθεσινό (17/12) ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη στο Mega, η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι οι δύο άνδρες είναι μέλη μιας άκρως επικίνδυνης συμμορίας από την Αλβανία, ενώ τους συνδέει και με δολοφονία που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες στη Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο να πυροβολεί τους Κρητικούς θεωρείται από τις αρχές ότι πάρει μέρος στη δολοφονία 40χρονου άνδρα τον περασμένο Μάρτιο σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία και στη συνέχεια, αφού είχε διαφύγει της σύλληψης, είχε βρει καταφύγιο στην Αλβανία.

Η κατάσταση των τραυματιών

Σταθερή αλλά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 34χρονου τραυματία που υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Ο ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ της νευροχειρουργικης κλινικής και όπως συμβαίνει σε όλες τις επεμβάσεις αυτού του τύπου οι γιατροί αναφέρουν πως είναι κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα.

Σοβαρή αλλά χωρίς να απειλείται η ζωή τους κρίνεται η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πρόκειται για τον αδελφό του χειρουργημενου και έναν φίλο τους. Νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και παρακολουθούνται από τους γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραύματα τους αντιμετωπίζονται συντηρητικά και δεν έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής σε επέμβαση.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Δύο αδέρφια από τα Μάλλια της Κρήτης, μαζί με φίλο τους, που είχαν έρθει στην Αθήνα για λίγες ώρες, προκειμένου να κάνουν το μπάτσελορ πάρτι του ενός, κάθονταν σε ταχυφαγείο της περιοχής.

Ένα τζιπ που διέσχισε την οδό Ιάκχου πιθανώς κατέβρεξε τους νεαρούς, οι οποίοι κάτι φέρεται να φώναξαν στον οδηγό. Αυτός λίγα μέτρα μακρύτερα ακινητοποίησε το όχημά του και κατέβηκε απ’ αυτό μαζί με τον συνοδηγό.

Ακολούθησε διαπληκτισμός, ο ένας εκ των επιβαινόντων στο ανθρακί τζιπ χαστούκισε κάποιον από την παρέα των Κρητικών κι ο άλλος επιβάτης τράβηξε πιστόλι. Σημάδεψε και πέτυχε και τους τρεις νεαρούς στο κεφάλι.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν υπό το φως της ημέρας, στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά σε δεκάδες θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών. Οι άκρως επικίνδυνοι και βαριά οπλισμένοι κακοποιοί μπήκαν στο αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.