5 το πρωί: Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ρέντη – Η ιστορική συμφωνία στην COP28 – Η πρόκριση της Παρί

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό όλων των ατόμων που πήραν μέρος στα επεισόδια στου Ρέντη. Σήμερα την πόρτα της ανακρίτριας περνά εκ νέου ο 18χρονος.

1

Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση στου Ρέντη

  • Ξανά στην ανακρίτρια: Ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 18χρονος που ομολόγησε ότι τραυμάτισε σοβαρά με φωτοβολίδα τον 31 ετών αστυνομικό στου Ρέντη. Ο νεαρός θα κληθεί ξανά να δώσει πληροφορίες για τον άνθρωπο που του έδωσε την φωτοβολίδα με την αστυνομία να θεωρεί ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό του.
  • Εμπλέκεται ο αδερφός του; Η έρευνα των Αρχών για τα επεισόδια συνεχίζεται και στο κάδρο μπαίνει και ο μικρότερος αδελφός του 18χρονου. Συγκεκριμένα, κλήθηκε για νέα κατάθεση. Μάλιστα, έδωσε γενετικό υλικό ενώ ειδικό κλιμάκιο του πήρε και αποτυπώματα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που τον συνδέουν με τα επεισόδια.
  • Τα νεότερα για τον Αστυνομικό: Η κατάσταση της υγείας του 31 ετών Αστυνομικού παραμένει κρίσιμη. Τα επόμενα 24ωρα θα πρέπει να σταθεροποιηθεί ώστε οι γιατροί να μειώσουν τα κατασταλτικά φάρμακα με σκοπό να ελέγξουν την εγκεφαλική του κατάσταση. Ο αστυνομικός παρακολουθείται και από πλαστικό χειρουργό.
2

Mείωση αλλά όχι κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων αποφάσισε η COP28

  • Η απόφαση: Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε μετά από δύο εβδομάδες η Σύνοδος για το κλίμα COP28 που συνεδρίαζε στο Ντουμπάι καθώς οι εκπρόσωποί που συμμετείχαν συμφώνησαν τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και καλούν σε πράσινη μετάβαση. Οι αντιπρόσωποι υιοθέτησαν την απόφαση που είχαν προετοιμάσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η διοργανώτρια χώρα τη Συνόδου. Από την άλλη πλευρά, οι συμμετέχοντες δεν συμφώνησαν για την πλήρη κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, όπως ήλπιζαν οι πλέον αισιόδοξοι.
  • Το μήνυμα: Η συμφωνία έχει στόχο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές και αυτούς που χαράσσουν πολιτική ότι ο κόσμος είναι τώρα ενωμένος στην βούληση να διαρρήξει τους δεσμούς του με τα ορυκτά καύσιμα. Πρόκειται για «ιστορική απόφαση για να επιταχυνθεί η κλιματική δράση», δήλωσε ο Σουλτάν αλ Τζάμπερ, ο πρόεδρος της διάσκεψης.
  • Οι επικριτές: Δεν είναι λίγοι εκείνοι όμως που διακρίνουν ασυμμετρία ανάμεσα στο μέγεθος του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και την κινητοποίηση για την αντιμετώπισή του, η οποία αποτυπώθηκε και στην άρνηση του λόμπι των ορυκτών καυσίμων να συμπεριληφθεί στο τελικό ανακοινωθέν του Ντουμπάι οποιαδήποτε αναφορά στην σταδιακή κατάργησή τους.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη

  • Δεν έπεισε: Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 37χρονος ιδιοκτήτης των 3 σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη μητέρα δύο παιδιών στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα έκριναν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.
  • Τι ισχυρίστηκε; Ο 37χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία του αποδίδεται, εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας. Υποστήριξε παράλληλα ότι τα σκυλιά δεν κυκλοφορούσαν ελεύθερα, αλλά ήταν περιφραγμένα μέσα στο σπίτι του, λέγοντας παράλληλα ότι άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο ίδιος.
  • Οι μαρτυρίες που τον «καίνε»: Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.
4

Η αποχή των συμβολαιογράφων προκαλεί… έμφραγμα

  • Συνεχίζουν την αποχή: Συνεχίζεται η σκληρή στάση που τηρούν οι συμβολαιογράφοι απέναντι σε επιλογές της κυβέρνησης καθώς κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντα τους έως τις 8 Ιανουαρίου, οπότε θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους.
  • Σε αδιέξοδο οι μεταβιβάσεις: Το «έμφραγμα» στις μεταβιβάσεις ακινήτων αναμένεται να ενταθεί καθώς παρατείνεται η αποχή κυρίως για σύναψη συμβολαίων με τα οποία μεταβιβάζονται ακίνητα με οποιαδήποτε αιτία (δηλαδή αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές κλπ.) καθώς και η αποχή από τις δηλώσεις που υποβάλλονται στην εφορία, είτε ηλεκτρονικά, είτε δια ζώσης.
  • «Παράθυρο» με τα προσύμφωνα: Ωστόσο, κανονικά γίνεται η σύνταξη των προσυμφώνων, δηλαδή μιας προσυμφωνίας ώστε να μεταβιβαστεί ένα ακίνητο. Έτσι αγοραπωλησίες που ήταν εν εξελίξει θα μπορούν να γίνουν με ένα προσύμφωνο, ώστε να ακολουθήσει το οριστικό συμβόλαιο όταν θα λήξει η αποχή.
5

Στους «16» του Champions League η Παρί - Εκτός Ευρώπης η Νιούκαστλ

  • Η πρόκριση: Το 1-1 που απέσπασε στην έδρα της Ντόρτμουντ σε συνδυασμό με τη νίκη με 1-2 της Μίλαν στο Νιούκαστλ έφεραν την Παρί στους «16» του Champions League.
  • Ο αποκλεισμός: Η Νιούκαστλ αν και για μεγάλο μέρος της βραδιάς έκανε όνειρα για να συνεχίσει στους «16» του Champions League, εν τέλει δεν θα συνεχίσει ούτε στο Europa League, λαθώς επέστη ανατροπή από τη Μίλαν στο γήπεδο της, χάνοντας με 1-2 .
  • Η συνέχεια: Ντορτμουντ, Παρί, Μπαρτσελόνα, Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι, Λειψία, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λάτσιο είναι οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν στη φάση των «16» από τους ομίλους που ολοκληρώθηκαν χθες.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr