Να κρατηθεί στη ζωή παλεύει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη, με τους γιατρούς να ακρωτηριάζουν χθες (12/12) το αριστερό του πόδι, λόγω των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού.

Μέχρι και σήμερα ο αστυνομικός παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

«Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού, δυστυχώς. Μακάρι αν ήταν μόνο ο ακρωτηριασμός του ποδιού, αλλά υπάρχουν και άλλα προβλήματα πολύ σοβαρά. Δίνει κρίσιμη μάχη για τη ζωή, είναι γενναίος, πολεμάει και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει. Τα μέτρα που λαμβάνουν να τα τηρήσουν γιατί μαζί με τον ακρωτηριασμό του αστυνομικού ακρωτηριάστηκε ολόκληρος ο αθλητισμός», είπε μιλώντας στο MEGA, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

«Η οικογένεια είναι συγκλονισμένη. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή από όλο το προσωπικό της ΜΕΘ. Να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι κάνουμε το κάτι παραπάνω, περισσότερα από αυτά που περνούν από το χέρι μας» ανέφερε.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον ακρωτηριασμό

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».