Προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, κρίθηκε μετά την απολογία του ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων, που τραυμάτισαν θανάσιμα την 50χρονη γυναίκα στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο 37χρονος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία του αποδίδεται, εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο ίδιος φέρεται να επέμεινε ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό. Επισήμανε ότι τα σκυλιά ήταν εκπαιδευμένα κι ότι δεν είχαν εκδηλώσει κατά το παρελθόν επιθετική συμπεριφορά. Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή που του «έδειξαν» τον δρόμο για τις φυλακές.

Υπενθυμίζουμε ότι η 50χρονη έφερε πάνω από 50 δαγκωματιές σε όλο το κορμί και στο κεφάλι όπως προκύπτει από τα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό της. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά διαπιστώθηκαν πολλαπλές κακώσεις σε κεφάλι, θώρακα, κοιλιά, κάτω και άνω άκρα. Ο θάνατός της επήλθε συνεπεία των κακώσεων από τις δαγκωματιές.