«Συγγνώμη» από την οικογένεια της 50χρονης από την Νεοχωρούδα ζήτησε ο ιδιοκτήτης των σκύλων που την κατασπάραξαν κατά την απολογία του ενώπιον των Αρχών, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν κυκλοφορούσαν ελεύθερα, αλλά ήταν περιφραγμένα μέσα στο σπίτι του.

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο ίδιος. «Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από την οικογένεια. Δεν ήθελα το θάνατο της Ελισάβετ, μάλιστα κάποια στιγμή μας είχε φέρει δώρο για το σπίτι. Ήταν πάρα πολύ φιλική. Τα σκυλιά δεν κυκλοφορούσαν ελεύθερα. Η περίφραξη μέχρι λίγο πριν από το ατύχημα δεν είχε καμία τρύπα. Τα είχα υιοθετήσει προ διετίας, ήταν εγκαταλειμμένα, σε κακή κατάσταση, τα φρόντισα, συνήλθαν και τα είχα διαρκώς φροντισμένα. Δεν υπάρχει καμία καταγγελία ότι στο παρελθόν επιτέθηκαν ή δάγκωσαν κάποιον», είπε αρχικά ο 37χρονος.

«Σύμφωνα με το κέντρο εκπαίδευσης σκύλων οι σκύλοι αισθάνονται μεγάλο κίνδυνο, όταν ακούν διαπεραστικούς και εκκωφαντικούς θορύβους. Την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος εκτελούνταν κοπτικές εργασίες δέντρων στην αυλή του σπιτιού της άτυχης Ελισάβετ με αλυσοπρίονο, το οποίο παρήγαγε διαπεραστικούς και εκκωφαντικούς θορύβους. Τα σκυλιά μου ένιωσαν μεγάλο κίνδυνο, διέρρηξαν το πλέγμα της περίφραξης στη βάση της, βγήκαν και κατευθύνθηκαν προς την αυλή της Ελισάβετ, από όπου προερχόταν ο κίνδυνος, με επιθετικές διαθέσεις», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, κρίθηκε μετά την απολογία του ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων,

Η δίωξη που τού απαγγέλθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, πράξη για την οποία καλείται να απολογηθεί σε ανακριτή .

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.