Το 2023 ήταν, σε γενικές γραμμές, μια καλή πολιτική χρονιά για το ΚΚΕ. Ο Περισσός έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος καθώς, όπως εκτιμάται, έχει αυξηθεί η πολιτική επιρροή αλλά και τα ποσοστά του κόμματος, όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, το ΚΚΕ αποχαιρετά το 2023 με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον Γραμματέα του, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην πρόσκληση που ήδη κυκλοφορεί, διαβάζω ως τίτλο: «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!».

Βέβαια το 2023 ήταν μια καλή χρονιά για το ΚΚΕ, αφού στις διπλές βουλευτικές εκλογές, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές αύξησε διαδοχικά τις δυνάμεις του, με 7,7% στις εθνικές και ξεπερνώντας -μεσοσταθμικά- το 10% στις περιφερειακές, ποσοστό που εμφανίζει ή και ξεπερνά και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Η πρώτη λοιπόν, συγκέντρωση διοργανώνεται την προσεχή Δευτέρα 11 Δεκέμβρη, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ και η δεύτερη την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη, την ίδια ώρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Μαθαίνω, σημειώνει η ίδια πηγή, πως εκτός από τον Γραμματέα, το λόγο θα πάρουν πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, του συνδικαλισμού, της αυτοδιοίκησης κ.ά, τα οποία συναντήθηκαν με το ΚΚΕ -μετά από χρόνια ή και για πρώτη φορά- στις πρόσφατες εκλογικές μάχες, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του για «αγωνιστική συμπόρευση», για «να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση» απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ προετοιμάζεται και για τη νέα χρονιά, η οποία επίσης είναι εκλογική, λόγω ευρωεκλογών, όπου το ΚΚΕ επιδιώκει να καταγράψει νέα ενίσχυση των δυνάμεων του, απευθύνοντας ειδικό κάλεσμα στον «προοδευτικό αριστερό κόσμο, που σήμερα είναι απογοητευμένος».