Με τη λήξη της απεργίας του σωματείου των ηθοποιών του Χόλιγουντ (SAG-AFTRA), ο Willem Dafoe παραβρέθηκε στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου EnergaCamerimage για να στηρίξει την ταινία«Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου , η οποία άνοιξε το εν λόγω φεστιβάλ αυτή την εβδομάδα στο Torun της Πολωνίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο καταξιωμένος ηθοποιός μίλησε στο Hollywood Reporter, και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που έληξε αισίως η απεργία και μπορεί και πάλι να ταξιδεύει και να παρευρίσκεται σε φεστιβάλ προωθώντας τις δουλειές του.

Φυσικά, ο Dafoe αναφέρθηκε και στη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του 1992 του Alasdair Gray. Η ιστορία ακολουθεί την Bella Baxter – την οποία υποδύεται η Emma Stone, η οποία διετέλεσε και παραγωγός – μια νεαρή γυναίκα που επανέρχεται στη ζωή από έναν αντισυμβατικό επιστήμονα, τον Dr. Godwin Baxter, τον οποίο υποδύεται ο Dafoe. Υπό την προστασία του Baxter, η Bella επιθυμεί διακαώς να μάθει. Αναφερόμενος στον χαρακτήρα του στην ταινία, ο Dafoe δήλωσε: «Είναι πατρική φιγούρα και αγαπάει τη Bella πολύ».

Ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε ότι θυμάμαι ακόμα τη στιγμή που η Emma Stone και ο Γιώργος Λάνθιμος τον κάλεσαν. «Με κάλεσαν μαζί και απλά μου εξήγησαν λίγο πολύ τι είχαν κατά νου. Ακόμα δεν ήξερα καλά την Emma. Την είχα δει στο «The Favourite», το οποίο μου άρεσε πολύ. Όταν μου περιέγραψαν τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν, είπα αμέσως ναι». 

Όσο για τη συνεργασία των τριών τους, ο Dafoe δήλωσε πως ήταν «φανταστική». Αναφερόμενος στην Emma Stone, την χαρακτήρισε «υπέροχη», «πολύ ικανή» και «εργάτρια» με τρομερή αίσθηση του χιούμορ. Όσο για τον Γιώργο Λάνθιμο, ο Dafoe είπε κατά λέξη: «Ο Γιώργος κάνει τα πάντα. Είναι άνθρωπος της πράξης. Είναι πολύ ικανός, χωρίς εγωισμούς». 

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, για τις ανάγκες του ρόλου του στην πολυαναμενόμενη ταινία «Poor Things» o Dafoe καθόταν καθημερινά περίπου πέντε ώρες στην καρέκλα του μακιγιάζ. «Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ γι’ αυτό, γιατί κανείς δεν θέλει να ακούει ηθοποιούς να παραπονιούνται ή να μιλούν με παρρησία για όσα πέρασαν» δήλωσε όταν του ζητήθηκε να πει περισσότερα πάνω σε αυτό. «Έχει όμως δουλειά, είναι ωραίο πάντως γιατί φτάνεις εκεί και βλέπεις τον εαυτό σου να αποσύρεται καθώς όλα αυτά τα πράγματα προστίθενται πάνω σου και νιώθεις την ανάγκη να κοιτάς τον καθρέφτη όλη την ώρα. Σιγά σιγά βλέπεις τον εαυτό σου να υποχωρεί και αυτό το άλλο πρόσωπο να αναδύεται, τουλάχιστον φαινομενικά».