Με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης (9/11) στο κατάμεστο «Ολύμπιον» η Μόνικα Μπελούτσι.

Εν μέσω αποθέωσης από τους παρευρισκόμενους η Ιταλίδα σταρ παρέλαβε το τιμητικό αυτό βραβείο για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο.

Κατόπιν προβλήθηκε η ταινία «Μαλένα», η οποία καθιέρωσε την 59χρονη ντίβα ως μια από τις εμβληματικές ηθοποιούς της εποχής της, έχοντας ερμηνεύσει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικωστας, καλωσόρισε τη φημισμένη Ιταλίδα και στον λόγο του εστίασε στην πλούσια παρακαταθήκη που έχει αφήσει στη διεθνή σκηνή. «Είναι τιμή μας που την έχουμε σήμερα μαζί μας. Εύχομαι να μπορέσει σύντομα να γυρίσει και κάποια ταινία εδώ, στη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία, που διαθέτει πια τος υποδομές», ανέφερε επίσης.

Συγκινημένη από τη θερμή υποδοχή και τη βράβευση, η Μόνικα Μπελούτσι ευχαρίστησε όσους ήταν παρόντες, όπως επίσης τους διοργανωτές για τη μεγάλη αυτή τιμή. Μάλιστα εξέφρασε ευγνωμοσύνη της στη Μαρία Κάλλας, η οποία αποτέλεσε γι’ αυτήν πηγή έμπνευσης.