Θέσεις μάχης ξεκινούν να παίρνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κεντρικής επιτροπής που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο, ξεκαθαρίζοντας την θέση τους απέναντι στη νέα εποχή που έχει εισέλθει η Αξιωματική Αντιπολίτευση με Πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που άνοιξε την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» για το μέλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς, την σκυτάλη πήρε σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με ένα «εκρηκτικό» άρθρο του στο News24/7, αναδεικνύοντας περαιτέρω το ιδεολογικό ρήγμα που έχει προκύψει στην Κουμουνδούρου.

Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε τις χαώδεις διαφορές με την τωρινή ηγεσία, εστιάζοντας κυρίως στο τοξικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί, όπως επισήμανε, και στην έλλειψη πολιτικού διαλόγου, τον οποίο -κατά τον ίδιο- αρνούνται οι «προεδρικοί». Σε αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η περηφάνια της Αριστεράς», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης χαρακτηρίζει «ταφόπλακα» την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα «κόμμα Κασσελάκη – Παππά – Πολάκη» λέγοντας ότι πλέον «η Αριστερά δεν έχει θέση δυστυχώς» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για «αντι-αριστερή» υστερία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και για επικράτηση της lifestyle πολιτικής.

Το άρθρο του Σταθάκη προκάλεσε την αντίδραση του Προεδρικού Πολάκη, ο οποίος μέσω ανάρτησής του το σχολίασε χρησιμοποιώντας τους στίχους του τραγουδιού «ο Γιώργος είναι πονηρός» καταλογίζοντας, παράλληλα, σε όσους ηττήθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές ότι «το μόνο που θέλετε είναι να κάνετε κακό στον ΣΥΡΙΖΑ».

Προσπάθεια για νηνεμία

Την ίδια ώρα, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο διασπάσεων, πρέπει να δώσουμε τη μάχη την προγραμματική». Κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του κ. Σταθάκη, τόνισε πως διαφωνεί λέγοντας ότι μπορεί να δεχτεί κάθε πολιτική κριτική η οποία «θα πρέπει να γίνεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, σε ένα συγκεκριμένο ύφος και εντός των οργάνων ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε μια περιδίνηση και πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί». Μάλιστα, εξέφρασε την άποψή ότι «υπάρχει χώρος για ενότητα». Όσον αφορά τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος και την ενδεχόμενη αποχώρησή του, ο κ. Τεμπονέρας τη χαρακτήρισε ως ένα κακό σενάριο, το οποίο απεύχεται.

Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε έκκληση «να φύγουν οι μαγκιές από το κόμμα». Η ίδια ανέφερε πως «δεν είναι η πρώτη επιλογή μου να φύγω από το κόμμα», ενώ ξεκαθάρισε ότι θα δώσει μάχη για να μην γίνουν οι διαγραφές. Παράλληλα, η κα. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε πως, «δεν είμαι ούτε ομπρέλα ούτε τίποτα, κάνω έκκληση να φύγουν οι μαγκιές από το κόμμα.

Πάντως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βασιλειάδη, οι διαγραφές στο κόμμα «δύσκολα θα συζητηθούν στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής».

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε πως «δεν πρέπει οι διαγραφές να κυριαρχήσουν στην Κεντρική Επιτροπή» ζητώντας να υποβαθμιστεί το ζήτημα στην ατζέντα.