Νέα «ειρηνευτική» προσπάθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο έκανε το πρωί της Τετάρτης ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Εγώ είμαι με αυτούς που πιστεύουν ότι το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχιστεί. Δεν υπάρχει περιθώριο διασπάσεων, πρέπει να δώσουμε τη μάχη την προγραμματική» είπε στο Action24 ο κ. Τεμπονέρας.

Ο κύριος Τεμπονέρας, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του κ. Σταθάκη, τόνισε ότι το αποτέλεσμα της προεδρικής κάλπης είναι απολύτως σεβαστό. «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ανέφερε επίσης ότι μπορεί να δεχτεί κάθε πολιτική κριτική η οποία «θα πρέπει να γίνεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, σε ένα συγκεκριμένο ύφος και εντός των οργάνων ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε μια περιδίνηση και πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Από εκεί και πέρα -όπως είπε- «θλίβομαι αν υπάρχουν επιλογές –αναφαίρετο δικαίωμα βεβαίως- που δείχνουν έναν άλλο δρόμο αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ. Κατά την άποψη μου μια διάσπαση αυτή τη στιγμή δημιουργεί αποστράτευση, δημιουργεί απογοήτευση, δυστυχώς ευνοεί την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ».

Κατά τον ίδιο «υπάρχει χώρος για ενότητα» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ «διαχρονικά από το 2013 και την ίδρυσή του αφορούσε και την ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά και τον δημοκρατικό σοσιαλισμό και την οικολογία και τα κινήματα. Απαντάω λοιπόν καταφατικά στον προβληματισμό αυτό, ότι υπάρχει ο χώρος αυτός».

«Δεν πρέπει οι διαγραφές να κυριαρχήσουν στην Κεντρική Επιτροπή. Ζητάω να υποβαθμιστεί στην ατζέντα, δεν λέω να αποσυρθούν αλλά να επικεντρωθούμε στα πολιτικά ζητήματα» πρόσθεσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο χώρος χρειάζεται ηρεμία, πρέπει να γίνουν βήματα καλής βούλησης και θέλησης για να υπάρχουν συμπορεύσεις την επόμενη ημέρα» κατέληξε ο Διονύσης Τεμπονέρας.