Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με άρθρο του στο News24/7 ανακοίνωσε ουσιαστικά ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, με αιχμές για τη νέα ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Σταθάκης χαρακτηρίζει «ταφόπλακα» την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα «κόμμα Κασσελάκη – Παππά – Πολάκη» λέγοντας ότι πλέον «η Αριστερά δεν έχει θέση δυστυχώς» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, αναφέρει πως στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης εκπροσώπησε  τη «λαϊκιστική» τάση του, την «Κίνηση Μελών» (Ν. Παπάς, Ρ. Δούρου, Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη, κλπ) και τους νεοεισελθέντες (Αντώναρος, κλπ).  «Οι λαϊκιστές είναι θιασώτες της αναβίωσης του παραδοσιακού δικομματισμού, της μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς το Κέντρο και του απογαλακτισμού του από την Αριστερά, είτε ως κουλτούρα, είτε ως ιστορική παρακαταθήκη του χώρου», τονίζει ο ίδιος.

Παράλληλα κάνει λόγο για «αντι-αριστερή» υστερία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και για επικράτηση της lifestyle πολιτικής.  Στο τέλος του κειμένου κλείνει το «μάτι» στη δημιουργία νέου κόμματος, προκειμένου να συσπειρώσει όσους φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένα πικρό τέλος» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης εξηγώντας πως «το ταξίδι τελείωσε με το χειρότερο δυνατό τρόπο». «Ταυτίστηκε με τη άνοδο του Τσίπρα του ‘ηθικού πλεονεκτήματος’ και της ‘αξιοσύνης’ της Αριστεράς. Ταυτίστηκε δυστυχώς και με την πτώση του Τσίπρα και την ψευδαίσθηση ότι αντλώντας στοιχεία από ένα ‘ΠΑΣΟΚ τύπου Αντρέα’, θα ήταν εφικτή η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην διακυβέρνηση της χώρας», αναφέρει ο κ. Σταθάκης κάνοντας, παράλληλα, λόγο για «πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» που την χαρακτηρίζει αδιέξοδη.